FOTO Dan antifašističke borbe obilježen kod Partizana u Rubešima i spomen obilježja u Opatiji

Proslavu Dana antifašističke borbe organizirala je UABA grada Kastva, a druženje praćeno pršutom, vinom i domaćim kolačima, uveličali su članovi Glazbenog društva Spinčići.

Rubeši, Opatija – Dan antifašističke borbe u Kastvu je obilježen tradicionalnom proslavom u Rubešima, u lani uređenom spomen-parku pokraj impozantne figure Partizana. Četrnaest metara visok spomenik lani je proslavio 55. rođendan, a tada je obnovljen okoliš jednog od najprepoznatljivijih antifašističkih simbola našeg kraja.

Proslavu Dana antifašističke borbe organizirala je UABA grada Kastva, a druženje praćeno pršutom, vinom i domaćim kolačima, uveličali su članovi Glazbenog društva Spinčići. Ovoj proslavi, uz predstavnike Grada Kastva na čelu s gradonačelnikom Matejom Mostarcom odazvali su se i kandidati Restartove liste u 7. izbornoj jedinici predvođeni županom Zlatkom Komadinom.

– Na temeljima antifašizma počiva moderna Europa i to je činjenica koju uporno treba ponavljati generacijama koje dolaze, poručio je tom prigodom Mostarac.

U povodu Dana antifašističke borbe izaslanstvo Grada Opatije položilo je vijence i zapalilo svijeće na spomen obilježjima.Vijenci su položeni i svijeće zapaljene na centralnom križu groblja u Opatiji, spomen obilježju boraca Drugoga svjetskog rata na opatijskom groblju te kod spomen parka Jama Ičići. Zapaljene su svijeće i na grobovima boraca Drugoga svjetskog rata na grobljima Volosko, Klana, Lovran i Poljane. U izaslanstu su bili i predsjednik Gradskog vijeća Grada Opatije Fernando Kirigin te predstavnici UABA Opatije, HVIDRE Liburnija, UDVDR-a Opatije, Policijske postaje Opatija, Javne vatrogasne postrojbe Opatija.

Dan Antifašističke Borbe Obilježen Kod Partizana U Rubešima I Spomen Obilježja U Opatiji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!