FOTO: Dan mimoza – Edukacijom na opatijskoj tržnici protiv raka vrata maternice @ Opatija

Uz osnovni cilj ovog događanja – podizanje svijesti o važnosti prevencije raka vrata maternice i odgovornom ponašanju prema vlastitom zdravlju – građani su mogli i donirati priloge namijenjene radu Lige, u zamjenu za grančice mimoze kao zaštitnog znaka ove akcije. Fotogaleriju s obilježavanja Dana mimoze pogledajte na ovom linku.

Opatija – Rak vrata maternice bolest je koja se može izliječiti, ali svejedno bilježi visoku stopu smrtnosti zbog neredovitih pregleda i neadekvatne terapije.

Upravo na to upozorili su aktivisti koji su se jučer ujutro okupili pred gradskom tržnicom u Opatiji kako bi obilježili „Dan mimoza“, odnosno dan borbe protiv raka vrata maternice, koji se osim u Opatiji, obilježio i u drugim hrvatskim gradovima.

U organizaciji Lige protiv raka Primorsko-goranske županije postavljen je štand s informativnim materijalima, a volonterima ove ogranizacije pridružili su i članovi Gradskog društva Crvenog križa Opatija, Kluba 60+, Kluba žena Liburnije liječenih od raka dojke „Novi život“, Lions Cluba Opatija, ali i učenici osmih razreda opatijske osnovne škole.

Uz osnovni cilj ovog događanja – podizanje svijesti o važnosti prevencije raka vrata maternice i odgovornom ponašanju prema vlastitom zdravlju – građani su mogli i donirati priloge namijenjene radu Lige, u zamjenu za grančice mimoze kao zaštitnog znaka ove akcije.

Fotogaleriju s obilježavanja Dana mimoze pogledajte na ovom linku.

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!