FOTO: Dan zdravlja obilježen bogatim i raznovrsnim programom @ Matulji

Kako je protekao ‘Dan zdravlja’ u Matuljima pogledajte u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

Matulji – Tradicionalni program „Mjesec zdravlja“ koji se ove godine održava u sklopu projekta „Dan zdravlja“ privukao je jučer u centar Matulja brojne građane gdje su mogli odraditi mini „tehnički pregled“ organizma uz mjerenje tlaka i šećera u krvi, ali i proći niz besplatnih specijalističkih pregleda i savjetovanja – poput pregleda madeža, očnog tlaka, indeksa tjelesne težine, pregled gustoće kostiju te čuti savjete nutricionista. Također, održana je demonstracija oživljavanja na lutki pomoću defibrilatora, šetnja do brijega Sv. Mihovila u pratnji članova PD Lisina te Mindfulness – svjesno hodanje.

Mindfulness je namjerno obraćanje pažnje na naše iskustvo u sadašnjem trenutku, što znači da su sudionici obraćali pažnju na ono što se događa oko nas i u nama te osvijestiti vanjske i unutarnje dojmove.

Uz zanimljivo predstavljanje knjige ‘Okućnica i vrt – od proljeća do zime’, te otvorenje izložbe Likovne udruge Matulji pod nazivom ‘Jesenska paleta’, na Trgu maršala Tita održan je i velik sajam zdravih i ekoloških proizvoda na kojem su se predstavila obiteljska poljoprivredna gospodarstva i eko-certificirani izlagači. Među ostalim, u ponudi su se našli proizvodi od mliječni proizvodi, sir, kupus, krumpir, jauke, ovčji sir, med i proizvodi od meda…

Nešto od zdrave hrane u ponudi posjetitelji su mogli i kušati, zahvaljujući demonstraciji kuhanja fažola s ječmikom u kojoj su se natjecali sudionice manifestacije tj. Udruga umirovljenika podijeljena u dva tima te Klub 60+ iz Opatije.

U tjednima koji slijede Općina Matulji izdavat će potvrde za sufinanciranje još nekoliko besplatnih preventivnih pregleda, a održat će se i razne radionice – Umijeće sukoba, specijalistički pregled madeža, predavanje ‘Hranom do zdravlja’ te degustacija zelenih sokova i radionica ‘Izrada prirodnog balzama za usne’.

Kako je protekao ‘Dan zdravlja’ u Matuljima pogledajte u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net