FOTO: Dani hrvatskog turizma – Nagrade Turistički cvijet Milenij hotelima i Marini Ičići @ Opatija

dani_hrvatskog_turizma_opatija_2014

Skup Dani hrvatskog turizma, koji okuplja više od dvije tisuće turističkih djelatnika iz čitave Hrvatske, ali i inozemstva, otvoren je jučer u Opatiji okruglim stolom na kojem je ministar turizma Darko Lorencin poručio kako, usprkos rastu fizičkog i financijskog prometa te investicija, Hrvatskoj još uvijek nedostaje profiliranih i tematskih turističkih proizvoda. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Opatija – Hotel Milenij osvojio je treće mjesto među najboljim hotelima s pet zvjezdica na jučerašnjoj dodjeli nagrada ”Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku” Hrvatske gospodarske komore koja je u sklopu Dana hrvatskog turizma održana u opatijskoj sportskoj dvorani Marino Cvetković, dok je ACI-jeva marina u Ičićima proglašena za drugu najbolju srednju marinu u Hrvatskoj, smjestivši se iza krčke Marine Punat.

dani_hrvatskog_turizma_opatija_2014_3

Akcijom ”Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku” potiče se konkurentnost i podizanje razine kvalitete ponude proizvoda i usluga tvrtki i pojedinaca u turističkom sektoru hrvatskog gospodarstva. Nominacijom i dodjelom nagrada i priznanja najboljim turističkim destinacijama, hotelima, kampovima, marinama, plažama, kao i istaknutim pojedincima i institucijama stvara se pozitivna kompetitivnost na sve zahtjevnijem turističkom tržištu.

Skup Dani hrvatskog turizma, koji okuplja više od dvije tisuće turističkih djelatnika iz čitave Hrvatske, ali i inozemstva, otvoren je jučer u Opatiji okruglim stolom na kojem je ministar turizma Darko Lorencin poručio kako, usprkos rastu fizičkog i financijskog prometa te investicija, Hrvatskoj još uvijek nedostaje profiliranih i tematskih turističkih proizvoda.

dani_hrvatskog_turizma_2014

Direktor Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivčić najavio je i ”rebranding” Hrvatske kao turističke destinacije, koji će se pokušati postići novim sloganom, vizualnim identitetom te marketinškom kampanjom s kojom ćemo ući u novu sezonu. Ivčić je dodao kako je rebranding nužan jer od 260 milijuna Europljana koji putuju na odmor, više od 110 milijuna ili preko 40 posto, ne prepoznaje hrvatsku ponudu.

Na jučerašnjim skupovima sudjelovali su i predstavnici lokalne i regionalne upravne vlasti, a župan Zlatko Komadina kazao je kako se na Kvarneru već dugo radi na destinacijskom menadžmentu koji je istaknut kao jedan od ključnih novih oblika upravljanja destinacijom, te da se razvijaju novi, ali i stari turistički proizvodi poput zdravstvenog turizma po kojem je ova regija oduvijek bila poznata.

– U zadnje tri godine povećali smo promet za 14 posto. Dajemo doprinos gospodarskoj osnovi i radimo na brendiranju u zemlji i svijetu. Prepoznatljivi smo po gastronomiji i privatnom smještaju te se vraćamo korijenima tako da destinaciju brendiramo kroz zdravstveni turizam kako je i prije 170 godina, upravo ovdje u Opatiji i počeo turizam, rekao je župan.

dani_hrvatskog_turizma_opatija_2014_1

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, pak, istaknuo je da je Opatija u svojoj jubilarnoj, 170. turističkoj godini, ostvarila dobre rezultate u sezoni, ali i ”bum” investicija u hotele, sadržaje i drugu ponudu.

Na stručnom dijelu skupa govoreno je o upotrebi alate nove generacije te digitalnih trendova u promociji turizma, a profesor Drago Ružić s Ekonomskog fakulteta u Osijeku, iznio je podatak da 40 posto internetskih stranica turističkih zajednica nije obnavljano posljednje tri godine, a dvadesetak posto čak pet godina. Inače, 50 posto zajednica u on-line marketing ulaže manje od 5 posto svog budžeta. Jučerašnji program završio je prigodnim druženjem u novootvorenom hotelu Royal.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!