FOTO: Debata o genetski modificiranim organizmima privuka četrdesetak sudionika @ Opatija

debata_gmo_kavana_continental_opatija_2014

Diskusija posvećena genetski modificiranim organizmima privukla je četrdesetak zainteresiranih gostiju koji su kroz preko dva sata izlaganja i rasprava imali priliku informirati se o brojnim pitanjima, od načina proizvodnje GMO biljaka do mogućnosti uvođenja takvih kultura u hrvatsku poljoprivrednu proizvodnju. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Opatija – Prva u nizu debata pod nazivom ”Opatija Coffeehouse Debates”, u organizaciji Udruge Kulturni front i Milenij hotela održala se u srijedu poslijepodne u opatijskoj kavani Continental.

debata_gmo_kavana_continental_opatija_2014_1

Diskusija posvećena genetski modificiranim organizmima privukla je četrdesetak zainteresiranih gostiju koji su kroz preko dva sata izlaganja i rasprava imali priliku informirati se o brojnim pitanjima, od načina proizvodnje GMO biljaka do mogućnosti uvođenja takvih kultura u hrvatsku poljoprivrednu proizvodnju.

Uz ugledne paneliste i članove Vijeća za GMO pri Vladi RH, prof. Hrvoja Fulgosija sa Instituta Ruđer Bošković i prof. Elvija Baccarinija sa Filozofskog fakulteta u Rijeci, kavana Continental nakratko je oživjela duh starih engleskih kavana koje su u 17. i 18. stoljeću služile kao mjesta društvenih okupljanja u kojima se raspravljalo o aktualnim društveno-političkim i znanstvenim temama.

– U sklopu ovog projekta planiramo održavati ovakve rasprave na redovitoj, mjesečnoj bazi, a sljedeća nas panel diskusija očekuje već krajem studenog, izjavio je Ivan Cerovac, predsjednik Udruge Kulturni front.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!