FOTO: Dejan Kljun, Marino Bratović i Istog Žorž pobjednici Mandraća @ Volosko

Ovogodišnje, 27. izdanje međunarodnog likovnog natjecanja Mandrać 2012. okupilo je rekordan broj sudionika – njih čak 183 natjecalo se za neku od nagrada u tri kategorije – profesionalnoj, općoj i fotogragfskoj.

Volosko – Ulice, trgovi i škalini starog vološćanskog ”grada” jučer su ponovo bile pune života i umjetnosti, zahvaljujući likovnoj manifestaciji Mandrać 2012 na koju se odazvalo čak 183 natjecatelja. Neki od njih slike su predali gotove, no velik broj odlučio se stvarati na licu mjesta, odnosno ”ex tempore”, inspiriran kreativnom atmosferom što je vladala na vološćanskom mulu i okolnim prostorima.

Pod voltama i na stepeništima slikari su brojni profesionalci koji svojim radom zarađuju ”za kruh” kao što su Bruno Paladin ili Saša Jantolek, ali i brojni amaterski zaljubljenici u umjetnost, kao što je ”dobri duh Vasanske” Dino Đelmo, koji je prezentirao svoj – u svijetu jedinstveni – rad u staniolu.

Tročlani žiri sastavljen od akademskog slikara Claudia Franka, povjesničarke umjetnosti i likovne kritičarke Višnje Slavice Gabout i pročelnice za kulturu Grada Mostara Inge Dragoje Mikulić, odlučio je da je među profesionalcima najbolji rad imao Dejan Kljun, koji je osvojio i 10 tisuća kuna. Druga nagrada i 5 tisuća kuna otišla je u ruke Tanje Pečanić, a posebno priznanje zaslužio je Boris Kačić. Muška imena dominirala su u općoj kategoriji – prvo mjesto i šest tisuća kuna pripalo je Marinu Bratoviću, drugo mjesto te novčana nagrada od tri tisuće kuna Goranu Paviću, a posebno priznanje Siniši Popoviću. Za najbolju fotografiju nagrađen je Istog Žorž, a dobitnik posebnog priznanja za fotografiju je Zdravko Kopas.

[nggallery id=334]

Davor Žic / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net