FOTO: Dejan Rubeša najuspješniji na 11. Ocjenjivačkom susretu vinara Kastavštine

dejan_rubesa_belica_ocjenjivacki_susret_vinara_kastavstine_2016_kastav

Pobjednik natjecanja je šampion belica OPG Deana Rubeše, koja je osvojila i prijelazni pehar za najbolju belicu i Zlatnu plaketu za najbolje ocjenjeno vino. Veliku fotogaleriju s jučerašnjeg susreta vinara pogledajte na ovom linku

dejan_rubesa_belica_ocjenjivacki_susret_vinara_kastavstine_2016_kastav_3

Kastav – Podjelom priznanja i prigodnom degustacijom najboljih kastavskih vina jučer je obilježena završna priredba manifestacije 11. Ocjenjivački susret vinara Kastavštine u organizaciji kastavske Udruge prijatela ruž, grozja i vina Belica, Turističke zajednice grada Kastva, a pod pokroviteljstvom Grada Kastva.

Ovogodišnji susret obilježila je nikad jača konkurencija, a žiri u sastavu Nenad Kukurin, sommelier, Klaudio Jurčić (sommelier), Albert Koraca (enolog/vinar), Nikola Benvenuti (vinar), Patricia Rumac i Toni Babić (enolozi), morao je izabrati između 80 uzoraka od ukupno 44 člana “Belice”. Pobjednik natjecanja je šampion belica OPG Deana Rubeše, koja je osvojila i prijelazni pehar za najbolju belicu i Zlatnu plaketu za najbolje ocjenjeno vino.

dejan_rubesa_belica_ocjenjivacki_susret_vinara_kastavstine_2016_kastav_2

Pored najpoznatije kastavske vinske sorte – Belice, ljubitelji vina u Kastvu su imali prilike kušati i razna druga vina proizvedena u kastavskim konobama, a mnogobrojni posjetitelji koji su iskoristili prekrasan dan za boravak u Kastvu, mogli su uživati i u prigodnoj ugostiteljskoj ponudi za koju se pobrinula Udruga Belica i restoran Oštarija Fortica.

Program je vodila Mirna Rubeša, a glazbenu kulisu prilikom otvorenja manifestacije dali su članovi Glazbenog društva Spinčići.

Veliku fotogaleriju s jučerašnjeg susreta pogledajte na ovom linku

dejan_rubesa_belica_ocjenjivacki_susret_vinara_kastavstine_2016_kastav_1

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: Damirov Foto Kutak

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net