FOTO: Delegacija kineske prefekture Yanbian gradi gospodarske, kulturne i turističke veze s Kvarnerom @ Opatija

Delegacija Yanbian prefekture Kina, Foto Luigi Opatija, Grad Opa

Ovog tjedna predstavnici Yanbiana nalaze se na studijskom putovanju po Italiji i Hrvatskoj s ciljem stvaranja novih poslovnih veza na području gospodarstva, kulture i turizma. Fotogaleriju sa susreta pogledajte na ovom linku

Opatija – Predsjednik Gradskog vijeća Opatije dr. Viktor Peršić u društvu direktorice Turističke zajednice Suzi Petričić i drugih gradskih dužnosnika susreo se nedavno s delegacijom kineske prefekture Yanbian, koja brojem stanovnika odgovara ”polovici Hrvatske”, jer u njoj živi oko 2,3 milijuna ljudi.

gelegacija_kineske_prefekture_yanbian_opatija_1_01

Yanbian je smješten na sjeveroistoku Kine, podijeljen je u 8 divizija, od čega ima šest gradova sa statusom županije i dvije županije: Yanji City, Tumen City, Dunhua City, Hunchun City, Longjing City, Helong City, Wangqing County i Antu County.

Delegaciju prefekture predvodio  je guverner Li Jinghao, a u njegovoj pratnji bili su njegovi suradnici te gospodarstvenici iz navedene regije.  Ovog tjedna predstavnici Yanbiana nalaze se na studijskom putovanju po Italiji i Hrvatskoj s ciljem stvaranja novih poslovnih veza na području gospodarstva, kulture i turizma.

Nakon razgleda Opatije, gosti su posjetili Vilu Angiolinu, gdje su prikazane prezentacije Opatijske rivijere i prefekture Yanbian. Fotogaleriju sa susreta pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!