FOTO Derbi bez golova – Rijeka i Dinamo podijelili bodove u utakmici bez pravih prilika

FOTO Derbi bez golova – Rijeka i Dinamo podijelili bodove u utakmici bez pravih prilika

Arhiva Torpedo media

Defanzivnija postava HNK Rijeke dobro je zatvorila Dinamovu igru, utakmica bez puno prilika završila je bez golova i bez pobjednika.

Rijeka – Derbi kola, „sudar“ prve dvije momčadi HNL-a nije donio osobita uzbuđenja za navijače, nervozna igra obje ekipe nije pružila previše prilika.

Pola prvog poluvremena prošla je u „ispitivanju snaga“, a pokušaji pred golovima prošli su bez većih uzbuđenja. Prvu pravu priliku imao je Dinamo u 26. minuti. Nakon ubačaja iz kuta, Rrahmani je uspio pucati, ali Sluga je sjajnom paradom obranio. Lopta se odbila do Oršića, ali kut je bio preuzak da bi matirao domaćeg vratara. Minutu kasnije Rijeka je uzvratila – Halilović je okušao udarac s dvadesetak metara, ali Livaković je bio siguran. I ostatak prvog poluvremena prošao je bez većih šansi, da bi se tek pred kraj utakmica malo „otvorila“.

Posljednje minute prvog dijela donijele su velika uzbuđenja na terenu, „mirisalo“ je na gol s obje strane. Prvo je u 43. minuti krenula brza akcija Rijeke, Kvržić si je otvorio prostor u 16 metara, ali prizeman udarac izbio je Dilaver. Nakon izvođenja „outa“, riječki igrači nespretno su izgubili loptu i otvorili si pozadinu, Dinamo je stvorio višak igrača, ali nakon gužve pred domaćim šensnaestercem uspjeli su se „bijeli“ obraniti – pao je gostujući napadač na granici šesnaesterca, no sudac nije niti razmišljao o prekršaju. Dvije minute kasnije Rrahmani je odlično potegnuo s dvadesetak metara, ali Sluga je sjajno reagirao. Gosti su zaprijetili i u posljednjom minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Nakon brze kontre Dinama, Oršić je dobio loptu i pucao, ali onda je od bloka Escovala otišla u korner i na odmor se otišlo s nedirnutim mrežama.

Početak prvog poluvremena donio je dvije nove prilike za Dinamo, najbliži pogotku bio je Stojanović koji je potegnuo s dvadsetak metara, ali greda je spasila Rijeku. Tri minute kasnije sličan „recept“ isprobali su domaćini. Halilović je ponovo potegnuo s dvadesetak metara, ali Livaković je obranio bez poteškoća.

Dinamo je u drugom dijelu zauzeo dominantniju ulogu, više su „pritiskali“ domaću momčad, no igrači Rijeke uglavnom su se uspješno branili. Napeto je bilo u 73. minuti – Olmo je opasno ubacio, Sluga u skoku nije uspio zadržati loptu, ali braniči Rijeke očistili su opasnost.

Nešto aktivniju igru HNK Rijeka pokazala je u zadnjih desetak minuta utakmice, no bez prave prilike.

Rijeka I Dinamo Podijelili Bodove U Utakmici Bez Pravih Prilika

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!