FOTO: Deset tisuća maškara osvojilo Korzo na 34. Međunarodnoj karnevalskoj povorci @ Rijeka

Foto Luigi Opatija, Karneval 2017, Povorka Rijeka

Obol karnevalu dale su i brojne liburnijske maškarane grupe – uz opatijske ”penziće”, bili su tu Žejanski zvončari, Opatijke ”90-60-90” kao ”lepe opatijske kaubojke”, matuljski Vavek Parićani koji su predstavili elaborirano tenisko prvenstvo Matulji Open 2017, Lumber klub s maskom Opatijski Škoti, In Bambo Veritas koji su utjelovili Šumu Striborovu, matuljska grupa ”Zijat, sost, tancat i pit” koja je predstavila Pusni vojni rok, Zmešani Volosko i njihovi Vikinzi s Voloskega te lovranski Pešekani koji su oživjeli Divlji zapad. Veliku fotogaleriju s jučerašnjeg Karnevala pogledajte na ovom linku.

Foto Luigi Opatija, Karneval 2017, Povorka Rijeka

Rijeka – Trolovi, bebe, ronioci, pirati, zaljubljene papige, mafijaši, razne nemani i čudesni likovi iz stvarnosti i mašte zavladali su jučer središtem Rijeke, jer na Korzu je održano 34. izdanje Međunarodne karnevalske povoroke.

Desetak tisuća sudionika iz 110 karnevalskih grupa s područja Rijeke, Liburnije, ali i ostalih dijelova Hrvatske te inozemstva prodefiliralo je rutom od Rive, preko Ulice Ivana Zajca, Ribarske ulice, Jelačićevog trga, preko Scarpine ulice, Korza, Adamićeve ulice i Jadranskog trga, te natrag na Rivu, a duž trase postavljeno je šest pozornica s kojih su gledatelje i maškare vodila poznata voditeljska imena.

Foto Luigi Opatija, Karneval 2017, Povorka Rijeka

Kreativne maske inspirirane aktualnom političkom situacijom u zemlji, ali i bajkovitim idejama te egzotičnim destinacijama, praćene s više od sedamdeset ”pokretnih atrakcija” odnosno alegorijskih kola, u cjelodnevni ”đir” poveo je Meštar Toni u društvu kraljice karnevala Elaie Filipović.

Obol karnevalu dale su i brojne liburnijske maškarane grupe – uz opatijske ”penziće”, bili su tu Žejanski zvončari, Opatijke ”90-60-90” kao ”lepe opatijske kaubojke”, matuljski Vavek Parićani koji su predstavili elaborirano tenisko prvenstvo Matulji Open 2017, Lumber klub s maskom Opatijski Škoti, In Bambo Veritas koji su utjelovili Šumu Striborovu, matuljska grupa ”Zijat, sost, tancat i pit” koja je predstavila Pusni vojni rok, Zmešani Volosko i njihovi Vikinzi s Voloskega te lovranski Pešekani koji su oživjeli Divlji zapad.

Veliku fotogaleriju s jučerašnjeg Karnevala pogledajte na ovom linku.

Foto Luigi Opatija, Karneval 2017, Povorka Rijeka

Foto Luigi Opatija, Karneval 2017, Povorka Rijeka

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!