FOTO Dimitri Brečević i vina Piquentum oduševili posjetitelje na eventu ‘Najveći Hedonist u Gradu’

Nakon trosatne prezentacije, kako umijeća kuhara kavane Grad, tako i Brečevićevih vina Piquentum, posjetitelji su bili – oduševljeni. Kako je protekao susret Istre i Grada provjerite u priloženoj fotogaleriji…

Rijeka – U inspirativnom ambijentu kavane Grad, smještene u središtu Rijeke, na mjestu gdje se dodiruju tržnica i more, održan je prvi u nizu susreta “Najveći Hedonist u Gradu”. Projekt je to osmišljen u suradnji Grada i Hedonist Magazina s ciljem promocije najvećih vrijednosti u svijetu gastronomije i njoj pripadajućih vina.

A kako to i priliči početku jedne zanimljive, nadahnjujuće priče, prvi gost kao definitivno jedna od najzanimljivijih ‘pojava’ na hrvatskoj vinskoj sceni, bio je Dimitri Brečević, vlasnik tvrtke Piquentum iz Buzeta, kao i linije vina koja su objedinjena pod identičnim nazivom.

— Piquentum nudi tipičan miris istarske malvazije, terana i refoška, ali na posve iskren način, onako kako se to činilo od davnina, dakako uz neizbježni dodir i primjenu današnjih tehnoloških saznanja. Riječ je uvelike i o maceriranim vinima koja donose sasvim jedan posebni eno doživljaj. Nakon trosatne prezentacije, kako umijeća kuhara kavane Grad, tako i Brečevićevih vina Piquentum, posjetitelji su bili – oduševljeni. Kako i ne bi bili kad se najprije maceriranu Brečevićevu malvaziju sljubljivalo s lopticom od trgane svinjetine s cedarom, potom refošk s burgerom od hobotnice na prepečencu s majonezom od bosiljka i limetom da bi se na kraju sve uzdiglo do snage terana i tune ukomponirane u tatarski odrezak, kazala nam je Daria Grošić ispred Hedonist Magazina, jednog od organizatora ovog eventa.

Slijede nova iskustva jer “Najveći Hedonist u Gradu” tek je na početku svog puta. Želja mu je svima zainteresiranima približiti put na kojem se nalazi sve dinamičnija eno-gastronomska scena. K tome, s ovakvim se druženjima nastoji pokazati i Rijeku kao grad koji u navedenoj domeni itekako ima što reći i – pokazati.

Dimitri Brečević I Vina Piquentum Oduševili Posjetitelje Na Eventu ‘Najveći Hedonist U Gradu’

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net