FOTO: Dječji programi Božićne šetemane odlično posjećeni @ Matulji

Božićna šetemana u Matuljima, nakon velikog otvorenja u nedjelju, nastavljena je ovog tjedna uz niz programa namijenjenih uglavnom najmlađim stanovnicima mjesta.

Matulji – Svečano otvorenje Božićne šetemane u nedjelju, te otvorenje Šmogorskih jaslica u ponedjeljak bile su odlična uvertira u program matuljske Božićne šetemane, koji je ovog tjedna uglavnom posvećen najmlađima.

Već nakon ”premijere” ovogodišnjih Jaslica pul Šmogori, mališani su u Hangaru mogli uživati u predstavi ”Pobuna igračaka” koje su osmislile i odglumile odgajateljice Dječjeg vrtića Matulji Andrea Žgomba Bralić, Ana Kučić, Andrea Kos, Ivana Pauletić, Ingrid Jurdana i Martina Strahija.

U utorak navečer, na rasporedu je bila predstava osnovne škole, koju su realizirali učenici razredne nastave. Djeca od 1. do 4. razreda osnovne škole, uz pomoć učiteljica, smislila su i predstavila ”Božičnu priču” tijekom koje su im se na pozornici pridružili članovi plesne skupine Društva ”Naša djeca” Matulji – juniori. I jučer je Hangar bio ”obilježen” dječjom predstavom, jer je Teatar OZ gostovao s dječjim komadom ”Vilibald na Božićnom zadatku” u kojem su im se pridružili članovi kazališne skupine DND-a Matulji.

Bez dječje predstave neće proći niti sutrašnji dan, dakle četvrtak. U 10 sati u Kući Djeda Božićnjaka ispred Općine održava se predstava ”Bonton” u kojoj glumi Kristijan Ugrina, a u u 17 sati održat će se “Dobra ruka”, stara tradicija darivanja prvašića.

Nakon toga, podijelit će se i stipendije učenicima i studentima, a centralni događaj bit će doček Djeda Božićnjaka u 18 sati ispred Općine Matulji, te otvorenje Božićnog sajma popraćeno vatrometom.

Kompletan program Božićne šetemane možete pronaći ovdje.

[nggallery id=535]

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!