FOTO Dječjim danom okončan 14. Festival Liburnicon

Organizatori iz godine u godinu bilježe vjernost publike i neprestani priljev novih generacija koje isprva kroz dječji, potom kroz zabavni, a na kraju i kroz “ozbiljni” dio programa otkrivaju svijet fantastike, znanstvene fantastike, naprednih tehnologija, znanosti i sličnih tema..

Startrek boćanje

Opatija – S bogatim dječjim programom koji je u nedjeljno popodne zabavio mališane kreativnim radionicama te predstavom Teatra Oz Ključarica – Frankopanov prsten, završio je ovogodišnji Festival Liburnicon.

Manifestacija koju već četrnaestu godinu za redom organizira udruga mladih Kulturni front, sa svojih je stotinjak raznolikih točaka programa okupila 1500 ljubitelja fantastike i znanstvene fantastike te na tri dana pretvorila opatijsku osnovnu školu R. K. Jeretov i njezino okruženje u poprište Alternativne povijesti koja je i bila ovogodišnja tema.

Pukalnica party – Prezentacija zaboravljenih dječjih igara

Nastupili su ugledni domaći znanstvenici Ivica Puljak, Davor Horvatić i Saša Ceci, književnici poput Milene Benini i Marka Fančovića, autori animiranih filmova kao što je Božidar Trkulja, tvorci igara s uživljavanjem u uloge od kojih je najpoznatiji kreativni kolektiv Terrible Creations te bendovi The Winch i Take It Dee-Dee.

Glavna točka programa svakako su bili inozemni počasni gosti – američki književnik epske fantastike Tad Williams te talijanska cosplayerica Sweet Angel koja je upotpunila natjecanje u kostimiranoj prezentaciji likova popularne kulture koje je okupilo mnoštvo atraktivnih cosplayera u subotu.

Predstava Teatra Oz

Organizatori iz godine u godinu bilježe vjernost publike i neprestani priljev novih generacija koje isprva kroz dječji, potom kroz zabavni, a na kraju i kroz “ozbiljni” dio programa otkrivaju svijet fantastike, znanstvene fantastike, naprednih tehnologija, znanosti i sličnih tema. Na “Liburniconima” je stasalo nekoliko smjena volontera i organizatora te se kao jedinstvena manifestacija za mlade ukorijenio duboko u opatijsku kulturnu scenu.

Dječjim Danom Okončan 14. Festival Liburnicon

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!