FOTO: Djed Božićnjak stigao je kočijom s konjima i mališanima poklonio vatromet @ Matulji

djed božićnjak_matulji_2014 (10)

Osim Djeda Božićnjaka, matuljsku djecu darivala je jučer i Općina Matulji, koja je s ciljem da održi na životu staru tradiciju ”dobre ruke” prvašiće nagradila prigodnim poklonima. Kako je bilo pogledajte na ovome linku.

djed božićnjak_matulji_2014_2

Matulji – Djed Božićnjak stigao je ponovo u Matulje, a na Trgu maršala Tita ispred općinske zgrade dočekala ga je prava eksplozija dječjeg veselja i radosti. Umjesto sobova koji vuku saonice, matuljski je Djed Mraz stigao u kočiji koji su vukli konji, a nakon druženja s oduševljenim mališanima, darovao im je i veliki vatromet koji je obasjao matuljsko nebo.

Osim Djeda Božićnjaka, matuljsku djecu darivala je jučer i Općina Matulji, koja je s ciljem da održi na životu staru tradiciju ”dobre ruke” prvašiće nagradila prigodnim poklonima. Radi se o običaju koji datira ”od naših nona”, a po njemu su djeca išla po selu i čestitali Novu godinu svojim susjedima koji su ih zauzvrat darivali sitnim poklonima i novčićima.

Dan bogat događanima u sklopu Božićne šetemane završio je u školskoj sportskoj dvorani, gdje su školarci OŠ ”Dr. Andrija Mohorovičić” odigrali predstavu ”Božićni darovi”.

dobra_ruka_opcina_matulji_2014

Današnji je dan rezerviran za ‘‘Božićni koncert’‘ klapa i zborova Općine na kojem će nastupiti i mladi talentirani glazbenik Antonio Krištofić. Božićni ugođaj u crkvu Krista Kralja u 18 sati donijeti će Ženska klapa Rožice Šapjane, Muška klapa Zvonejski kanturi, Klapa Skalin, zborovi KUD-a ”Učka’‘ Matulji i ‘‘Štorija’‘ Rukavac te Žejanski kntaduri. Neposredno pred koncert u Župnom uredu Matulji održati će se otvorenje izložbe ‘‘Božićna svjetla’‘ Likovne udruge Matulji, dok će nakon koncerta u 19.30 u holu Općine Matulji, međunarodna Likovna udruga Interinova Matulji kroz koju djeluje niz priznatih umjetnika keramike otvoriti izložbu pod nazivom ‘‘Božićni rukopis’‘.

Kako je bilo pogledajte na ovome linku.

predstava_osnovna_skola_matulji_2014_1

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!