FOTO: Dobivanjem diplome službeno postali ambasadori Ugostiteljske škole

Za najuspješniju učenicu generacije zbog izvrsnih rezultata tijekom školovanja proglašena je Valentina Špoljarić, a najuspješniji profesor je stručni nastavnik Krešimir Brnin.

Opatija – Na novouređenoj terasi hotela Kvarner, najstarijeg hotela u Opatiji, prekjučer je održana svečana podjela svjedodžbi maturantima Ugostiteljske škole Opatija.

Najuspješnija učenica - Valentina Špoljarić

– Još jedna generacija završila je svoje strukovno obrazovanje i otisnula se u nemirne vode života. Naši kuhari, konobari, slastičari i turističko-hotelijerski komercijalisti ovim su činom i službeno poslati ambasadori najstarije i najbolje škole za obrazovanje ugostiteljskih i turističkih radnika u Hrvatskoj. Dragi naši maturanti, danas smo vam uručili svjedodžbe i tim je činom završeno vaše srednjoškolsko obrazovanje. Znajte da vam svima želimo sretnu i uspješnu budućnost! Znajte i to da ćete uvijek ostati “naša” djeca, da ćemo vas se rado sjećati i da su vam naša vrata i srca uvijek širom otvorena. Kroz život kročite sigurno, pošteno, vrijedno te s ljubavlju radite posao za koji ste se obrazovali, poručio je Damjan Miletić, ravnatelj Ugostiteljske škole.

Ukupno 78 učenika postali su ravnopravni sudionici tržišta rada, a neki od njih već će ove sezone ostvariti svoje snove. Za najuspješniju učenicu generacije zbog izvrsnih rezultata tijekom školovanja proglašena je Valentina Špoljarić, koja će ove jeseni dobiti svoju Zvjezdicu na zidu slavnih, a najuspješniji profesor je stručni nastavnik Krešimir Brnin.

– Činjenica da smo prilikom podjele diploma vidjeli mnogobrojne učenike koji sada rade, a nekada su pohađali našu školu, dovoljno govori koliko se ulaganjem u mlade ljude čovijek može osjećati ponosno. Ovom prilikom opet se pokazalo i dokazalo da je struka glavni nositelj svih aktivnosti Ugostiteljske škole. Osim najuspješnijih nagrađeni su i učenici koji su svojim rezultatima pridonijeli uspješnom radu naše ustanove, dodao je Miletić.

Najuspješniji profesor - Krešimir Brnin

Dirljivom porukom kolege su čestitale najuspješnijem nastavniku Krešimiru Brninu.

– Biti nastavnik ne znači samo prenositi znanje, već ga prenositi s ljubavlju. Biti odgajatelj ne znači samo odgajati, već odgajati s ljubavlju. Biti tu za učenike i kolege, ne znači “uslugu” za vrijeme radnog vremena, već briga i prijateljstvo 24 sata na dan… Neopisivo puno uloženog rada i truda, iznimno poštovanje od strane kolega i učenika, dobrota, poštenje, požrtvovnost i ono najvažnije – ljubav prema struci, sve to krasi najuspješnijeg nastavnika godine. Dragi kolega, od srca velike čestitke.

[nggallery id=272]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net