FOTO: Dodijeljene nagrade najboljim suvenirima @ Kvarner Expo

kvarner_expo_opatija_fin_2011-1…nagrade su dodijeljene u tri kategorije – prehrambeni suvenir, uporabni predmet ili suvenir te umjetnički, dekorativni suvenir…
…dobitnike nagrada pročitajte u nastavku teksta…

Opatija – Ukupan pobjednik izložbe ”Kvarner Expo 11”, odnosno dobitnik Grand-Prix nagrade je OPG Jakopović iz Novog Marofa za paletu proizvoda pod zajedničkim imenom ”Kuća magične trave”. Nagrađenima su jučer uručene nagrade, a sve njihove proizvode stignete provjeriti još tijekom današnjeg dana, jer Kvarner Expo otvoren je u šatoru na Slatini sve do 16 sati poslijepodne.
Ocjenjivačka komisija u sastavu Goran Štimac, profesor na Akademiji primjenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, novinar Ivo Kirigin, Rajna Miloš, savjetnica za manifestacije Primorsko-goranske Županije, Marina Banić Zrinšćak, profesorica na Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci i Dajana Marin, voditeljica odsjeka za mjere i programe ruralnog razvoja u Ministarstvu turizma Republike Hrvatske nagradili su po tri najbolja suvenira u tri kategorije – prehrambeni suvenir, uporabni predmet ili suvenir te umjetnički, dekorativni suvenir.
U sklopu manifestacije Kvarner Expo održan je i zanimljiv okrugli stol na temu utjecaja povijesnog naslijeđa, dizajna i ambalaže u stvaranju suvenira. Izlagači, svaki sa svojeg aspekta pružili su prisutnima pregršt korisnih informacija o tome kako napraviti što atraktivniji suvenir, kako ga opremiti da bude što zanimljiviji modernom turistu a ujedno i praktičan za putovanje. Značajan podatak je da turističke mediteranske države mjere oko 19 EUR potrošnje za suvenire dok je taj iznos kod nas nešto ispod 1 EUR. Mogućnosti za unaprijeđenje ima puno, a zaključak skupa je da najveću ulogu ima originalnost, autohtonost i zanimljivost suvenira. Možemo se samo nadati da je vrijeme tipiziranih dupina Made in China napokon na zalazu i da dolazi vrijeme pravih hrvatskih suvenira…
U nastavku potražite dobitnike prestižnih priznanja.
1. PREHRAMBENI SUVENIR
III. NAGRADA
– U.O. KALI – MEDVEJA

Za novu paletu proizvoda od smokava
Ponovno nas iznenađuju sa novim orginalnim proizvodima, ističući našu domaću smokvu kao bazu za slasne kuglice, koje se tope u ustima i ….nema ih više!!! Čestitamo!
kvarner_expo_opatija_fin_2011-5
II. NAGRADA
– OPG MATAHLIJA – LOPAR, OTOK RAB

Za škrinjicu Loparsko blago
Tradicionalni proizvodi od meda, upakirani u prekrasnu škrinjicu ekskluzivnog sadržaja.
I. NAGRADA
– OPG JAKOPOVIĆ – NOVI MAROF

Za paletu proizvoda pod zajedničkim imenom ”Kuća magične trave”
Melisina paleta proizvoda obiluje prirodnim, ekološkim, izvornim sastojcima autohtonih biljnih vrsta s područja Hrvatske, s toga mislimo da magiju Melisine palete treba nagraditi i istaknuti kao posebnu i zaokruženu cjelinu koja se sustavno iz godine u godinu nadograđuje , poboljšava i nadahnjuje s posebnom pažnjom na ovogodišnju Karmelićansku vodicu – eliksir s legendom.
2. UPORABNI PREDMET ILI SUVENIR
III. NAGRADA
– R & Đ d.o.o. – BUZET

Za mirisni pozdrav iz Hrvatske
Višejezična kuverta, arhiviranog mirisa hrvatskog mediteranskog bilja, lako, brzo i transparentno prenosi autohtonost podneblja iz kojeg dolazi.
II. NAGRADA
– GORANSKE VUNARICE – RAVNA GORA

Za paletu ručno izrađenih proizvoda od vune tradicionalnom tehnikom
Za cijelu paletu tradicionalnom tehnikom ručno izrađenih proizvoda, prirodnog materijala, svježih oblika, jednostavnih svakodnevnih i nadasve uporabnih odjevnih predmeta, šarmantnog kolorita i topline karakteristične za Gorski kotar.
kvarner_expo_opatija_fin_2011-4
I. NAGRADA
– STOLARSKA RADNJA SANJIN SILIĆ – KLANA

Za paletu proizvoda od autohtonih vrsta drva
Prva nagrada za paletu proizvoda unikatnih suvenira izrađenih od autohtonih vrsta drva suvremenog dizajna organskih i primarnih oblika.
3. UMJETNIČKI – DEKORATIVNI SUVENIR
III. NAGRADA
– UDRUGA KREATIVA – OSIJEK

Za nakit od koštica
Mladalački, kreativno, maštovito, intrigantno, neočekivano, a NAKIT! Nakit koji je jestiv, ali toliko lijep da ostaje nepojeden.
II. NAGRADA
– ČEŠLJAR ANTUN PENEZIĆ – ZAGREB

Za izradu unikatnog nakita i češljeva od rogova i dijela bijele kosti
Monumentalan u formi, čistih linija, jasnog definiranog kolorita, nadasve suvremen i zanatski bezprijekoran. Jednom riječju vrhunski jednostavan.
I. NAGRADA
– OBRT MORSKO BLAGO – OPATIJA

Za kristalnu čašu sa koraljima i morčićem
Kristal, koralji i morčić nove generacije tri su razloga za osvojeno prvo mjesto u umjetničkoj kategoriji. Očuvanje tradicije, hrabra inovacija, moderan dizajn, senzibilitet trenutka, pokazatelji su ispravnog puta ka uspjehu.

Liburnija.net: Prvo nagrađeni - obrt Morsko blago @ Kvarner expo

Liburnija.net: Prvo nagrađeni - obrt Morsko blago @ Kvarner expo


Liburnija.net: Jedna pobjednička za kraj @ Kvarner expo

Liburnija.net: Jedna pobjednička za kraj @ Kvarner expo


Liburnija.net: Okrugli stol @ Kvarner expo

Liburnija.net: Okrugli stol @ Kvarner expo


Liburnija.net: Okrugli stol @ Kvarner expo

Liburnija.net: Okrugli stol @ Kvarner expo


David Kurti, Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David Kurti
Vezane vijesti:
FOTO: Svečano otvoren Kvarner Expo @ Opatija
Kvarner expo 11. @ Opatija
FOTO: Završen Gast expo 2011. @ Opatija
FOTO: Otvoren Gast expo 2011. @ Opatija
Počinje Gast Expo 11 @ Opatija
FOTO: Svečano otvoren Gast Expo 2010.
Gast Expo 2010.@ Opatija
FOTO: Nagrađeni najbolji suveniri
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!