FOTO: Dodijeljene nagrade najuspješnijima – Patrik Ujčić i Svetlana Katić najbolji matuljski sportaši @ Matulji

Titula najbolje ženske seniorske ekipe pripala je Odbojkaškom klubu Matulji 2004. dok je Sportsko društvo Konopaši Matulji najbolja muška seniorska ekipa. Veliku fotogaleriju s proglašenja pogledajte u nastavku teksta

Matulji – Patrik Ujčić najbolji je sportaš, a Svetlana Katić najbolja matuljska sportašica u 2017. godini, otkriveno je na proglašenju najuspješnjih pojedinaca i timova matuljskog sporta održanom večeras u sportskoj dvorani.

Ujčić je, kao član Motocross kluba Kvarner, osvojio 3. mjesto na europskom prvenstvu u motocrossu, dva druga mjesta na državnom prvenstvu te je nastupio i za hrvatsku reprezentaciju na svjetskom kupu nacija u motocrossu održanom u Poljskoj gdje je Hrvatska ostvarila 13. mjesto.

Svetlana Katić, članica Badminton kluba Rukavac koja je sudjelovala na mnogim međunarodnim turnirima iz kalendara Alpe Dunav Adria lige, ostvarila je odlične rezultate u Beogradu, Sarajevu, Zagrebu i Ljubljani te se u ukupnom poredku u mix parovima plasirala na 4. mjesto ADA lige te u ženskim parovima na 3. mjesto ADA lige. Svetlana je regionalna prvakinja u kategoriji pojedinačno open te prvakinja u mix i ženskim parovima.

Titula najbolje ženske seniorske ekipe pripala je Odbojkaškom klubu Matulji 2004. koji je lani osvojio 2. Hrvatsku odbojkašku ligu u konkurenciji 10 klubova, čime je Općina Matulji dobila prvu žensku seniorsku ekipu koja se natječe u 1. ligi.

Sportsko društvo Konopaši Matulji najbolja je muška seniorska ekipa zahvaljujući brojnim izvrsnim rezultatima u koje se ubraja 1. mjesto na Državnom prvenstvu u potezanju konopa, 1. mjesto na međunarodnom turniru u Pridragi, 1. mjesto na turniru u Peroju, 1. mjesto na turniru u Tinjanu, 2. mjesto na međunarodnom turniru u Matuljima te 3. mjesto na turniru u Buzetu.

Matuljske odbojkašice proglašene su najboljom ženskom ekipom i u mlađem uzrastu (do 18. godina) – djevojčice 2004. godišta i mlađe osvojile su 6. mjesto u prvenstvu Primorsko-goranske županije u mini odbojci, među 19 klubova. Kod muških juniora, najboljom ekipom proglašen je Rukometni klub Matulji 2001, koji je osvojio 2. mjesto na turniru Kup Mediterana te 1. mjesto na Božićnom turniru u Opatiji.

Najboljom manifestacijom proglašen je Međunarodni badminton turnir Matulji-Opatija open iz kalendara Alpe Dunav Adria lige u organizaciji Badminton kluba Rukavac. Turnir se igrao na dvije lokacije u dvoranama Matulji i Opatija. Na turniru je sudjelovalo 170 natjecatelja od toga 140 stranih i 30 domaćih igrača. Turnir je ocijenjen najboljim ocjenama te je klubu ponovno dodijeljena organizacija u 2018. godini.

Zaslužnim sportašima, onima koji su ostvarili vrhunske rezultate u klubovima izvan Općine Matulji, proglašeni su Fran Čubranić kao član vaterpolskog kluba “Primorje Erste Bank” koji je u 2017. godini osvojio je 2. mjesto na svjetskom juniorskom prvenstvu u Beogradu gdje je bio proglašen i kao najbolji golman prvenstva te prvakinja Hrvatske u karateu Ivona Tubić.

Konačno, proglašeni su i perspektivni sportaši pred kojima je budućnost matuljskog sporta. To su Lea Zeko, Magdalena Lasic i Petra Kolak iz Tenis kluba Rukavac, Anja Žiganto, Sara Pahor i Dora Malec iz Odbojkaškog kluba Matulji 2004, Roko Galamboš, Medina Dorić i Erik Mijatov iz Karate kluba Metal Juradani, Carlo Matulja, Diego Martinović i Matteo Lenžer iz Rukometnog kluba Matulji 2001, Ema Podobnik, Hannah Lenžer i Mia Šimić iz Ženskog rukometnog kluba Liburnija, Lara Žic, Katja Švonja i Tamara Vuković iz Badminton kluba Rukavac, te Patrik Perčić, Ivano Bošnjak i Lukas Lončarica iz Malonogometnog kluba Kvarner.

Veliku fotogaleriju s proglašenja pogledajte u nastavku teksta

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!