FOTO: Dodijeljene nagrade turističkim djelatnicima @ Opatija

volim_pgz_2011-1…najavljene su izmjene plana razvoja turizma Kvarnera 2005.-2015…
…mora se zaustaviti apartmanizacija i pojačati obnavljanje hotela…
…u nastavku teksta pogledajte fotogaleriju…

Opatija – Na prigodnoj svečanosti, održanoj jučer, podijeljene su nagrade najboljim turističkim djelatnicima u županiji, koji su izabrani još u srpnju u akcijama Plavi i Zeleni cvijet.
volim_pgz_2011-4
Ovogodišnji najbolji djelatnici su: Biserka Jurić (P.A. Olivari d.o.o., Malinska), turistički animator Antonio Badurina (Jadranka hoteli, Mali Lošinj), djelatnica prodaje i marketinga u turizmu Kristijana Ribarić Matušan (Imperial d.d., Rab), turistička vodičkinja Romina Kuharić, recepcijski djelatnik Mladen Kapović (hotel Ambasador, Opatija), konobar Mladen Filipović (Zlatni otok Krk, Krk), kuhar Andrija Kordić (Imperial d.d., Rab), djelatnica hotelskog domaćinstva Nevenka Grgurević (Jadranka hoteli, Mali Lošinj), vozač Josip Krstinić (Imperial d.d., Rab), djelatnik u sustavu turističkih zajednica Nedjeljko Mikelić direktor TZG Raba, privatni iznajmljivač Mirko Bulić (Pobri, Opatija), policajac Kristijan Jokić (PU Rijeka), inspektorica Draginja Šopić (Crikvenica), prodavačica Gina Lazić (Lazić d.o.o., Rukavac), hortikulturni djelatnik Ivan Kraljić (Komunalno društvo Dubašnica, Malinska), čistač Niko Babić (T.D. Baška d.o.o., Baška), djelatnik u ostalim uslužnim djelatnostima Toni Franko (Vodovod i čistoća, Cres) i Ana Predovan Brkarić najbolja djelatnica turističkih agencija na državnoj razini.
Također, održana je skupština Turističke zajednice Kvarnera, na kojoj je ocijenjeno da je ovogodišnja sezona bila najbolja turistička sezona od kad je samostalne Hrvatske.
Od siječnja do listopada ove godine na Kvarneru je ostvareno 2,1 milijun dolazaka, što je 8% više nego lani, te 11,7 milijuna noćenja – 7% više nego prošle godine. Plan turističkih djelatnika, za iduću godinu, je pokušati zadržati rezultate iz 2011., dok je jedna od tema bila izmjena i dopuna strateškoga plana turizma koji bi se trebao donijeti do početka ožujka iduće godine.
Do tada bi stručnjaci Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu trebaju definirati koji će ključni razvojni turistički projekti ući u plan, a koji ne. Mora se zaustaviti apartmanizacija i pojačati obnavljanje hotela, rekao je Zdenko Cerović s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, dok je Dora Smolčić Jurdana naglasila da se iz niza projekata koji pristižu iz lokalnih samouprava, moraju izabrati ključni razvojni projekti koji mijenjaju sliku destinacije.
volim_pgz_2011-3
volim_pgz_2011-5
volim_pgz_2011-6
volim_pgz_2011-7
volim_pgz_2011-2
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!