FOTO: Dodijeljeni školski oskari – Najuspješniji matuljski učenici nagrađeni Mudrim sovama @ Matulji

S ponosom želim istaknuti da se ove školske godine u školska natjecanja uključilo 165 učenika. Od toga su se 54 učenika plasirala na županijska natjecanja, a 13 učenika na državno natjecanje. Svi su oni postigli izvanredan uspjeh i zato svima od srca čestitamo, kazala je ravnateljica škole Astrid Massari. Veliku fotogaleriju sa svečanosti pogledajte na ovom linku

Matulji – Osnovna škola ”dr. Andrija Mohorovičić” proslavila je nedavno svoj dan, a tim povodom najuspješnijim učenicima podijeljeni su ”školski oskari”, odnosno ”Mudre sove”.

– U našoj školi misao vodilja nam je da svatko od nas ima u sebi zrno predodređeno za uspjeh. Potrebno je samo to zrno potencijala otkriti i uočiti, a zatim na pravi način razvijati i graditi. A upravo to su učinili naši mentori sa svojim nagrađenim učenicima. S ponosom želim istaknuti da se ove školske godine u školska natjecanja uključilo 165 učenika. Od toga su se 54 učenika plasirala na županijska natjecanja, a 13 učenika na državno natjecanje. Svi su oni postigli izvanredan uspjeh i zato svima od srca čestitamo, kazala je ravnateljica škole Astrid Massari istaknuvši da se škola jako ponosi ovim nagradama jer se radi o jedinoj školi u županiji, ali i na širem području, koja ima svoj školski oskar.

Mnoge gramatičke nedoumice i jezične izazove ove je godine najuspješnije riješila Natali Ivanić te osvojila oskar za 13.mjesto na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika. Njezina mentorica bila je Silvija Polak-Mance.

– Kako se snaći s formulama, mjernim jedinicama, teškim zadacima, pokazati kako se sve to može riješiti na zabavan način i dokazati da je fizika sve oko nas, zna najbolji fizičar među nama. Uz mentoricu Jasnu Slavić osvojio je 9. mjesto na županijskom natjecanju iz fizike – Luka Ružić. Nije to sve. Luka voli i putovati. Paralele, merijdijani, vremenske zone, klimatski uvjeti… Ništa mu ne predstavlja granice, makar na geografskoj karti. Luka Ružić dobitnik je i mudre sove za osvojeno 7. mjesto na županijskom natjecanju iz geografije. U tome ga je podržala mentorica Tea Kos, kazala je Maasari dodijeljujući nagradu.

Izvrsnim šestim mjestom na županijskom natjecanju iz kemije ovjenčao se Nino Drpić uz pomoć mentorice Dunje Maričević, a 3. mjestom na županijskoj Vjeronaučnoj olimpijadi može se pohvaliti tim koji su činili Dario Kosmić, Matija Volčanšek, Roko Baćić i Dominik Buršić uz vodstvo mentorice Marije Keškić.

– Njemu kompjutor ne služi samo za slanje mailova dragim osobama niti koristi internet samo za „fejsanje“. Njemu je računalo sasvim ozbiljna stvar i na njemu izvodi mnogima nevjerojatne i neshvatljive informatičke operacije. Najboljem poznavatelju kompjutorskih programa u školi dodjeljujemo oskar za informatiku te za osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju: Dario Stipanić. Mentor koji mu je otkrio sve tajne računala je Siniša Topić, kazala je ravnateljica Maasari.

Ante Koprivnjak plasirao se na visoko 2. mjesto u županiji na natjecanju iz matematike i zato zaslužio i svoju mudru sovu, uz pomoć mentorice Nade Plazibat, a najbolji u županiji na natjecanju iz biologije bio je Nino Drupić čija je mentorica bila Gordana Begić.

– Ove smo godine bili i te kako zapaženi na Lidranu. Predstavljali su nas Ivano Komljenović, Fran Barjaktarić, Mihael Bučković i Dominik Grbac te također naš cvrčak. No, stručnom žiriju, i to vrlo zahtjevnom, posebno su se svidjele dvije izvrsne interpretacije. U kategoriji monologa posebnu pohvalu žirija dobio je Fran Barjaktarić, a u karegoriji kazivanje poezije zasjao je Dominik Grbac. Pripremale su ih mentorice Dorijana Mavar i Silvija Polak-Mance, naglasila je na dodjeli ravnateljica Maasari.

Matuljska debatna ekipa, koju je pripremala mentorica Jadranka Jovanović, u sastavu Paola Grus, Nika Gerovac i Karla Lukić osvojila je 10. mjesto na državnom natjecanju u debati, a visokim su se rezultatima istaknuli i sportaši, posebice atletičari koji su ostvarili odlične rezultate na završnici državnog natjecanja. Nagrađeni su Andre Šebalj, Antonio Poštić, Josip Perić i Ivan Vukelić (štafeta), Tomas Milić (skok u dalj i štafeta), Ante Tomić (skok u dalj), Ivan Šop (bacanje vortexa i štafeta) i Luka Ružić (bacanje medicinke), a svima njima mentor bio je Ronald Ribarić.

– Veliki uspjeh učenici naše škole postigli su na županijskoj i državnoj razini natjecanja „Europa u školi“ u likovnom, literarnom iglazbenom izričaju. Ujedinjeni u različitosti – bila je zajednička tema za sve izričaje. Tema literarnog izričaja bila je „Običaji koji se čuvaju u mojoj obitelji“. Ljepotu i ljubav prema zavičaju, čakavskoj riječi i njegovanju tradicije opisao je Luka Ružić u radu „Rukavački zvončar“. Prepoznala je to i stručna komisija i nagradila luku 3. mjestom u državi. Čestitamo i mentorici Silviji Polak-Mance, kazala je ravnateljica Maasari.

Na istom natječaju, školski tim bio je nagrađen i za glazbeni izričaj, na temu „Glazba nas spaja“, i to 2. nagradom na državnoj razini. Istaknuli su se Luka Ružić kao autor teksta pjesme „Od početka do kraja“, solisti Fran Barjaktarić, Nina Simčić i Nicol Crnković Aljinović te Valentira Kolar kao violinistica. Svih njih u svijet glazbe uvela je mentorica Ivana Herman.

Perspektivni učenici mlađih razreda zaslužili su nagrade nazvane ”mudre sovice”, a u matuljskoj školi nagrađeni su Karlo Celestin Kakučka (1.A), Leona Kruljac (1.B), Leo Drpić (2.A), Mirna Hontić (2.B), Jan Mikšić (3.A), Sarah Perčić (3.B), Tena Janjić (4.A) i Katja Topić (4.B). U PŠ Jušići, od prvog prema četvrtom razredu nagrađeni su Zara Erniša, Karolina Jorgić, Adrian Šustar i Adrian Mikuletič, a u PŠ Rukavac istim redoslijedom Stella Šuler, Vita Pavletić, Paola Frlan i Valentino Bajrami.

Veliku fotogaleriju sa svečanosti pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!