FOTO: Dosa i Leisling pokorili Učku @ 7. MTB Učka Maraton

Zahtjevna konfiguracija terena Parka prirode Učka te odlično pripremljena staza pokazala se još jednom kao izvrsna destinacija za organizaciju ovakvih natjecanja što su prepoznali i u Svjetskoj biciklističkoj federaciji te uvrstili MTB Učka Maraton u kalendar natjecanja Svjetskog kupa. Nekoliko fotografija možete pogledati u nastavku teksta.

Lovran – Madžarica Eszter Dosa i Nijemac Matthias Leisling pobjednici su ovogodišnjeg “7. MTB Učka Maratona”. Oni su u najjačoj kategoriji Elite odvozili ukupnu dužinu Učkarskog maratona od 94,5 kilometara te zasluženo ponijeli titulu najboljih.

Liesling je cijeli marathon odvozio za 4 sata 44 minute i 53 sekunde te za gotovo 13 minuta iza sebe ostavio trenutno vodećeg u Svjetskom kupu Nijemca Steffena Thuma. Treće mjesto osvojio je njihov sunarodjak Christian Kreuchler koji je u cilj došao sa nešto više od 16 minuta zaostatka. Slovenac Matej Lovše bio je ukupno 4. Dok je od hrvatskih vozača u najjačoj kategoriji najuspješniji bio član BGK Tuškanac Đani Simčić na 10. mjestu sa 39 minuta zaostatka.

U kategoriji Elite žene Eszter Dosa je ušla u cilj nakon 6 sati i 29 minuta. Poljakinja Aleksandra Dubiel prošla je ciljnom ravninom samo 46 sekundi za pobjednicom, dok je njezina sunarodnjakinja Agnieszka Zych zaostala čak 1 sat i 14 minuta za najboljom. Od hrvatkih predstavnica sestre Težak, Gorana i Zorana osvojile su 4. I 5. Mjesto dok je Andrea Kiršić zbog tehničkih problema morala odustati.

Među juniorima najbolji je bio Slovenac Peter Župančič koji je dionicu od 35 kilometara odvozio za 2 sata i 7 sekundi, dok su Paolo Rigo i Sandi Bažon bili izvrsni 2., odnosno 3. Sloveniji je pripalo još jedno 1. mjesto i to u kategoriji Master 1 (70 kilometara) u kojoj je slavio Marko Čretnik ispred sunarodnjaka Uroša Breškog i hrvatskog vozača Dalibora Babića. U kategoriji Master 2 slavio je Opatijac Krešimir Franić ispred Slovenca Petera Vesela i Hrvata Saše Javorovića. Vedran Planinšek je bio najbrži u kategoriji Sport ispred Željka Ujčića i Tomislava Barešića. U preostalim kategorijama koje su vozile 35 kilometara slavili su Željko Srdoč (Master 3) i Nizozemac Arjen Van Der Kieft (Rekreativci) dok je najbolja Rekreativka bila Iva Hočevar.

Zahtjevna konfiguracija terena Parka prirode Učka te odlično pripremljena staza pokazala se još jednom kao izvrsna destinacija za organizaciju ovakvih natjecanja što su prepoznali i u Svjetskoj biciklističkoj federaciji te uvrstili MTB Učka Maraton u kalendar natjecanja Svjetskog kupa. Domaćini utrke, BBK Marun iz Lovrana se pokazao odličnim domaćinom te je za očekivati da ćemo i sljedeće godine na Učki vidjeti najbolje brdske bicikliste svijeta, a to su potvrdili i svi oni koji su sudjelovali na “7. MTB Učka Maratonu”.

Ostale rezultate “7. MTB Učka Maraton” možete pronaći na ovom linku.

[nggallery id=336]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net