[FOTO] Dr.sc. Rotim: Esthetic Academy donosi prvi poslijediplomski program cjeloživotnog učenja o nekirurškim estetskim anti-aging metodama

– Ovo je jedini studij u ovom dijelu svijeta, a iskreno mislim i jedini u Europi koji ima postdiplomski program cjeloživotnog učenja o nekirurškim metodama estetske medicine koja danas čini 70% svih postupaka u estetskoj medicini dok 30% otpada na kirurgiju, istaknuo je voditelj i osnivač dr. sc. Željko Rotim.

Rijeka – Prošlog vikenda na Medicinskom fakultetu u Rijeci i u Specijalnoj bolnici Thalassotherapija Opatija održana su zanimljiva predavanja i vježbe u sklopu ‘Esthetic Academy’, prvog poslijediplomskog program cjeloživotnog učenja o nekirurškim estetskim anti-aging metodama u ovom dijelu svijeta.

Naime, program Esthetic Academy koji je osmislio dr. sc. Željko Rotim univ. mag. med. dent odvija se u šest modula tijekom šest vikenda unutar godinu dana, a posljednji održani uključivao je zanimljiva predavanja objedinjena pod nazivom ‘Tehnike aplikacije i sigurnost nekirurških estetskih tretmana’ koja su održali prim. dr. Siniša Glumičić, spec. maksilofacijalne kirurgije, doc. dr. sc. Aleksandar Milenović, spec. maksilofacijalne kirurgije, doc. dr. sc. prim. Zoran Veir, spec. estetske plastične i rekonstruktivne kirurgije i dr. Ernest Novak, spec. kirurgije.

S obzirom na sve veći interes doktora medicine i dentalne medicine za provođenjem navedenih medicinskih procedura, skupina eksperata proistekla iz Hrvatskog društva za estetsku medicinu Hrvatskog liječničkog zbora osnovala je “Učilište Medicinsko Estetske Inovacije (MEI)” s idejom provođenja standardiziranih permanentnih teorijskih i praktičnih edukacija o svim metodama anti-aging nekirurških estetskih zahvata u Hrvatskoj i regiji jugoistočne Europe. Kroz mnogobrojne i raznovrsne edukacije, predavanja i praktične hands-on module vrhunski stručnjaci na polju estetske medicine dijelit će svoje znanje o najnovijim svjetskim trendovima s ciljem podizanja ove relativno nove grane medicine na najviši nivo. Cilj i misija rada Učilišta Medicinsko Estetske Inovacije (MEI) je promovirati slobodnu razmjenu znanja i iskustva među stručnjacima u Hrvatskoj i regiji koji su aktivni u bavljenju, istraživanju, educiranju i promociji minimalno invazivnih i nekirurških anti-aging estetskih postupaka, ali i povezati se sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i svijetu kojih je sve više.

– Ovo je jedini studij u ovom dijelu svijeta, a iskreno mislim i jedini u Europi koji ima postdiplomski program cjeloživotnog učenja o nekirurškim metodama estetske medicine koja danas čini 70% svih postupaka u estetskoj medicini dok 30% otpada na kirurgiju. Injekcijske metode, fileri i botox zatim medical devices (laseri, ultrazvuk, radio frekvencija) te ostali postupci poput mezoterapije, mezoniti, itd… preuzeli su primat. U današnje doba zbog ogromnog porasta popularnosti društvenih mreža te dostupnosti medicinskih estetskih usluga i zbog izbjegavanja težih kirurških zahvata ovo su praktički jednodnevni postupci, nakon kojih pacijent može ići raditi, kazao nam je Željko Rotim te dodao da je ogromni interes za ovim metodama rezultirao organizacijom kongresa koji se uspješno održava već 11 godina.

– „Esthetic Academy“ u suradnji Medicinskog fakulteta Rijeka (MEDRI) i Medical Esthetic Instituta (MEI) je prepoznata potreba za usavršavanjem primjene medicinskih postupaka nekirurških i minimalno invazivnih metoda estetske medicine kao i njezine, nove, brzo rastuće grane, nazvane „anti-aging“ estetska medicina. Program u trajanju od godinu dana namijenjen je doktorima medicine i doktorima dentalne medicine iz Republike Hrvatske, ali i svijeta, jer postoji mogućnost izvođenja programa na engleskom jeziku. Svi mi danas živimo u svijetu u kojemu je estetika apsolutni imperativ. Statistike pokazuju da je u zadnjih deset godina trend porasta minimalno invazivnih i nekirurških metoda estetike lica i tijela u velikom porastu i čine čak 70% svih estetskih zahvata. Potreba za poslijediplomskim programom nekirurške estetske „anti- aging“ medicine ukazala se i zbog brzog razvoja potpuno novih protokola liječenja ovim metodama. Oni su temeljeni na novim znanjima koja omogućavaju bolje razumijevanje anatomskih struktura lica i tijela, kao i znanjima koja omogućavaju razvoj i usavršavanje novih tehnika primjene tih metoda. Kako bi se osigurala učinkovitija primjena nekirurških i minimalno invazivnih metoda estetske „anti-aging“ medicine ovaj suvremeni program obuhvaća detaljna teorijska znanja i vještine primjene različitih metoda i strategija postupaka u estetskoj medicini. Nakon teorijskog dijela pristupa se praktičnom usavršavanju tehnika i metoda u organiziranim radionicama koje omogućavaju neposrednu primjenu specifičnih znanja i vještina kroz planiranje, provedbu i evaluaciju tehnika, pojasnio je dr. Rotim.

– I ove godine u Opatiji pripremamo 11. kongres Croatian Esthetic Medicine Symposium koji će se održati od 18. do 20. ožujka, te ćemo po prvi put u povijesti na Medicinskom fakultetu organizirati kadaver kurs, zaključio je dr. Rotim.

Esthetic Academy Donosi Prvi Poslijediplomski Program Cjeloživotnog Učenja O Nekirurškim Estetskim Anti-aging Metodama

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net