FOTO: Društvo ”Naša djeca“ uselilo u nove prostorije @ Opatija

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Otvorenje prostorija DND Opati

Društvo ”Naša djeca“ Opatija djeluje od 1952. godine kada je prostorije imalo u Pionirskom domu na mjestu današnjeg hotela Ambasador. Gradnjom hotela obećana im je nova zgrada, ali je nisu dobili. Djelovali su u prostorima škola, u Vili Antonio te od 1995. godine u prostorima na Punta kolovi. Fotogaleriju koju smo snimili jučer pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Otvorenje prostorija DND Opati

Opatija – Društvo ”Naša djeca“ Opatija prigodnim je programom jučer proslavilo useljenje u nove prostorije na Lipovici, u zgradi pored Sportske dvorane Marino Cvetković. Uz mnogobrojnu djecu, roditelje te predstavnike opatijskih škola, vrtića, institucija i udruga, svečanosti su prisustvovali pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih Diana Topčić Rosenberg, načelnica Sektora za socijalne politike djece, mladih i obitelji Dubravka Marušić te gosti iz Saveza Društava „Naša djeca“ Hrvatske i DND-a Sisak i Zabok te predstavnici grada Opatije, Općine Lovran i Primorsko – goranske županije.

U zabavnom dijelu programa nastupili su s pjesmama Dječji zbor Lovranske črešnjice iz Lovrana i Dražen Turina Šajeta te Dea Orlić s recitacijom. Predsjednik Dječjeg gradskog vijeća Ivan Tancabel i bivša vijećnica Dječjeg gradskog vijeća Ema Starčić prisjetili su se svojeg odrastanja u opatijskom DND-u, a kroz program je goste i uzvanike vodila Antonija Škorić.

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Otvorenje prostorija DND Opati

– Čast mi je da mogu biti prisutan na otvorenju novih prostorija Društva „Naša djeca“ Opatija i čestitam svima koji podržavaju njihov rad. Gradu Opatiji čestitam na trudu koji ulaže u svoje najmlađe građane, kazao je zamjenik župana PGŽ-a Petar Mamula.

Pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih Diana Topčić Rosenberg istaknula je da je na odraslima odgovornost da djeci osiguraju sretno djetinjstvo te ju veseli što su s novim prostorijama članovi DND-a dobili još bolje uvjete za njihov rad i provođenje kvalitetnih programa koje organiziraju za djecu i s djecom.

Gradonačelnik Dujmić naglasio je kako je ovo veliki dan za grad Opatiju, ali i svu djecu i njihove roditelje.

– Društvo ”Naša djeca“ je ponos našega grada i promovira nas diljem zemlje i Europe. Imamo dječje gradsko vijeće, čije prijedloge i želje slušamo i pokušavamo ispuniti. Želja nam je bila da nove prostorije budu u blizini škole i sportske dvorane, kako bi lakše provodili svoje aktivnosti i programe. Blizu je i plaža Lipovica za ljetne aktivnosti, a koju ćemo oplemeniti dodatnim sadržajima za djecu, kazao je gradonačelnik Dujmić.

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Otvorenje prostorija DND Opati

Tajnica DND-a Sanja Škorić zahvalila je na novim prostorijama, kao i svima koji su pomogli pri preseljenju.

– Radosna sam što se ostvario naš san, a to je veći i kvalitetniji prostor za djecu našega grada. Dječji kutak bit će otvoren od 8 do 20 sati za sve mališane koji će dolaziti družiti se, zabavljati i učiti. Naši ”Kolibrići“ sada mogu dolaziti na aktivnosti bez prepreka, a posebno me veseli blizina škole i sportske dvorane, kao i parking za roditelje. Možemo reći da je sa školom, sportskom dvoranom i sada prostorima DND-a Opatija dobila ”dječji kvart“, istaknula je Škorić.

Društvo ”Naša djeca“ Opatija djeluje od 1952. godine kada je prostorije imalo u Pionirskom domu na mjestu današnjeg hotela Ambasador. Gradnjom hotela obećana im je nova zgrada, ali je nisu dobili. Djelovali su u prostorima škola, u Vili Antonio te od 1995. godine u prostorima na Punta kolovi. U renovaciju i prenamjenu novih prostora na Lipovici, ukupne površine oko 150 četvornih metara, Grad Opatija investirao je 894.500 kuna.

Fotogaleriju koju smo snimili jučer pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Otvorenje prostorija DND Opati

Kristina Tubić / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!