FOTO: Druženje, zabava, kultura i sport obilježili Petrovu @ Rukavac

petrova_rukavac_2013_koze_disi_prc_koncert (04)

U organizaciji Udruge “Domoljub 1909.” Rukavac održan je prigodni kulturno umjetnički program pod nazivom ‘Za kuščić raja’. Iscrpan izvještaj donosimo uskoro, dok veliku fotogaleriju možete pogledati u nastavku teksta.

Rukavac – Prošlu subotu započelo je obilježavanje i proslava Petrove u Rukavcu. Manifestacija se već tradicionalno održavala tri dana – subotu, nedjelju i ponedjeljak. Proslava je započela badminton turnirom parova i misom u župnoj crkvi sv. Luke.

Na kinkeloven tarace nekoliko je desetaka zaljubljenika u klapsku pjesmu uživalo u izvedbama klape Nokturno iz Rijeke. Nakon klape na pozornici izmjenjivali su se Brevis bend i Mauro Staraj sa svojim bandom. Gost večeri, Alen Vitasović, do kraja je rasplesao i raspjevao više stotina prisutnih.

petrova_rukavac_2013 (5)

Sportsko-rekreativni i kulturno-umjetnički program koji je bio rezerviran za nedjelju i ponedjeljak više je nego oduševio sve posjetitelje. Održan je turnir u briškuli i trešeti, kao i međunarodni turnir potezanja špaga, a u organizaciji Udruge “Domoljub 1909.” Rukavac održana je premijera “Čakavske kantane štorije – koze diši prč”. Nastupili su Moški pevski zbor “Ludvik Zorzut”, Medana (SLO), maestro Radovan Kokošar, kvintet “Kvartin”, Dobrovo (SLO), maetro Zarjan Kocina i Mješoviti pjevački zbor “Štorija”, Rukavac, maestro Damir Smerdel. Program je vodila Rajka Jurdana Šepić, a u publici je bilo nemoguće pronaći slobodno mjesto. Grupa Mustafi bila je zadužena za dobru zabavu do ranih jutarnjih sati.

U ponedjeljak je nastavljen sportsko-rekreativni program te je do kraja priveden nogometni turnir na kojem je ove godine pobijedila ekipa Lipa. Večer je bila rezervirana za najmlađe i upravo su se oni popeli na pozornicu u Rukavcu. Nastupili su polaznici glazbene radionice Ivane Herman i plesna skupina Društva naša djeca Matulji. Za dobru atmosferu, do ranih jutarnjih sati, pobrinuo se Je-beni band.

[nggallery id=830]

[nggallery id=829]

Iva Grbac / Liburnija.net
Foto: Aleksandra Jurdana / Foto Alex

error: Content is protected !!