FOTO Duh najveće pivske fešte stigao i na Kukuljanovo – Belfast Food i vrhunsko pivo obilježili riječki Oktoberfest

Brojni posjetitelji Ludwig’sa nazdravljali su litarskim kriglama Kaltenberg Royal piva i uživali u posebno pripremljenim bavarskim specijalitetima kao što su Leberkäse s krpicama, kobasice s kiselim kupusom, pivski gulaš s okruglicama od kruha, svinjska koljenica s kupusom i okruglicama od kruha te neizostavni – štrudel!

Kukuljanovo – Duh Oktoberfesta, tradicionalne manifestacije u Münchenu koja predstavlja najveću „pivsku feštu“ na svijetu, stigao je ponovo i u Rijeku. Drugu godinu zaredom Kaltenberg Adria u Ludwig’s Gastro Pubu na Kukuljanovu pripremila je sve ključne sastojke za stvaranje Oktoberfest atmosfere i na riječkom području: izvrsnu pivu, odličnu gastronomsku ponudu te zabavnu glazbu, a manifestacija je počela sinoć, u isto vrijeme kada je razbijanjem drvene pivske bačve tradicionalno započeo bavarski Royal Oktoberfest.

Brojni posjetitelji Ludwig’sa – koji su, između ostalog, stigli i besplatnom autobusnom linijom što je povezala Jelačićev trg, Čavle i Kukuljanovo – nazdravljali su litarskim kriglama Kaltenberg Royal piva i uživali u posebno pripremljenim bavarskim specijalitetima kao što su Leberkäse s krpicama, kobasice s kiselim kupusom, pivski gulaš s okruglicama od kruha, svinjska koljenica s kupusom i okruglicama od kruha te neizostavni – štrudel!

Za odličnu atmosferu tijekom prve Oktoberfest večeri na Kukuljanovu pobrinuo se DJ Patak te Belfast Food, a druženje u „bavarskom štihu“ u Kaltenbergovu restoranu nastavlja se tijekom čitavog tjedna. Uz ponudu hrane i pića, vikend će ponovo biti u znaku glazbe jer će bend Dijagnoze nastupiti u petak 27. rujna, a Šajeta će na svoj jedinstveni način zatvoriti festival u subotu 28. rujna.

Inače, bavarski Royal Oktoberfest ima dugu povijest. Bavarski Kralj Ludwig I oženio se u listopadu 1810. s princezom Therese iz Saxe-Hildburghausen te se taj datum smatra polaznom točkom za najveći svjetski festival piva. Naime, svi građani Münchena bili su pozvani da prisustvuju svečanosti održanoj na poljima ispred gradskih vrata, kako bi proslavili kraljevski događaj. Nakon toga polja su imenovana Theresienwiese u čast princeze , a kasnije su mještani skratili ime u “Wiesn”.

Duh Najveće Pivske Fešte Stigao I Na Kukuljanovo – Uz Belfast Food I Vrhunsko Pivo Potekao Riječki Oktoberfest

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!