FOTO Dunja Mazzocco Drvar održala zanimljivo predavanje o klimatskim promjenama @ Opatija

Klimatske promjene su puno sporije i znatno kompleksnije nego u filmovima katastrofe, ali se ipak događaju puno brže nego što mislimo, istaknula je Mazzocco Drvar…

Opatija – Centar Gervais prošlog vikenda ugostio je predavanje meteorologinje mag. phys. Dunje Mazzocco Drvar pod nazivom ‘Thunderbolt and lightning very very frightening me!’.

Klimatske promjene su puno sporije i znatno kompleksnije nego u filmovima katastrofe, ali se ipak događaju puno brže nego što mislimo, istaknula je Mazzocco Drvar te poručila publici da uživa u Nutelli dok još može jer je uskoro više neće biti zbog nedostatka sirovine.

– Od klimatskih promjena već smo počeli stradavati, a posljedice su dalekosežnije od dizanja razine mora i otapanja ledenjaka. Kada kažemo globalno zatopljenje, na pamet nam prvo padaju polarni medvjedi, ali to je samo jedan mali fragment cijele slike. Sirovine za hranu pomalo nestaju, prirodne katastrofe sve su učestalije, a kažnjeni smo i sa sve težim bolestima, poput aktualnog COVID-19. Svega toga još uvijek, nažalost, nismo svjesni, istaknula je Mazzocco Drvar.

Diplomirala je fiziku atmosfere i mora na PMF-u, a sretnih 13 godina staža stekla je u vremenskoj prognozi u DHMZ-u. Kao rođenoj Zagrepčanki horizonti bi joj završavali na asfaltu da formalno obrazovanje ne nadopunjava otvorenih očiju i ušiju, učeći od onih koji s vremenom i od vremena oduvijek žive. Sve što nauči, s veseljem i dijeli u svojim televizijskim prognozama na RTL-u ili pišući za tiskovine i portale. Kad je priroda povuče za jezik, progovara i na Facebooku i Twitteru. Članica je grupe meteorologa World Wide Weather koji se bave komuniciranjem tema vezanih uz vrijeme i klimu te Hrvatske udruge Rimskog kluba. Dobitnica je nagrade Europskog meteorološkog društva za najbolju televizijsku prognozu za 2018. godinu.

Meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar Održala Predavanje ‘Thunderbolt And Lightning Very Very Frightening Me!’

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!