Foto: Duša poezije

dn_naslovOpatija – Pjesnik, prozaik, esejist, novinar i prevoditelj Daniel Načinović, sinoć je u Vili Angiolini, predstavio svoju zbirku čakavskih pjesama pod nazivom ”Čakavski versi”. Knjigu prati i bogata autorova bio-bibliografija, urednik je Elmo Cvek, a recenzent akademik Josip Bratulić. Za grafičku opremu i oblikovanje zaslužan je Rajko Ban. Za ovu prekrasnu večer poezije možemo se zahvaliti Katedri čakavskog sabora iz Opatije te ih pozvati da češće uljepšaju hladne opatijske noći.
Predstavljajući svoju zbirku Načinović nas je počastio i s nekoliko svojih uglazbljenih renesansnih pjesama za koje on smatra da su zaboravljene. Na repertoaru je bila pjesma Hanibala Lucića ”Jur ni jedna na svit vila” te ”Odiljam se”, Džore Držića. Osim uvijek veseloh Načinovića nekoliko riječi nam je uputio i Elmo Cvek – Danijelova poezija je duša poezije koja proizlazi iz njegove dobrote.”
Iako sada već bivši gradonačelnik Opatije, Amir Muzur dobio je ovu zbirku na dar od samog autora. Muzur je bio počašćen ovim činom te nadodao – Prenijeli ste opatijske simbole na jedan življi način, kroz pjesmu.
Pjesmom In Abbazia/ Va Opatije Načinović je završio ovu opatijsku večer poezije.
dn_2
dn_3
dn_1
dn_4
Nikola Cvjetović
Foto: Sandro Rubinić

error: Content is protected !!