FOTO: Duško Paro preuzeo nagradu za životno djelo na svečanoj sjednici Vijeća @ Opatija

Ovogodišnji laureati i predstavnici grada Opatije

Ovogodišnji laureati i predstavnici grada Opatije

Godišnjim nagradama nagrađeni su AK Opatija Motorsport, Milenij hoteli te Kristijan Brko. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linkua

Vedran Gržetić - Milenij hoteli

Vedran Gržetić – Milenij hoteli

Opatija – Duško Paro, skladatelj i tekstopisac, autor brojnih hitova i evergreen pjesama, primio je sinoć na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Opatije nagradu za životno djelo.

– Imao sam sreće u životu jer je prva osoba koju sam upoznao kad sam došao u Opatiju bio Ivo Robić, koji je postao moj veliki prijatelj i s mojom grupom Opatijski suveniri nastupao do kraja života. A u Voloskom je živio Ljubo Kuntarić osobiti gospodin i vrhunski skladatelj koji me je uveo u svijet glazbe i prenio osnove skladanja, kazao je Paro koji se na nagradi zahvalio i izvevši pjesmu ”Opatija, raj Mediterana”. Godišnjim nagradama nagrađeni su AK Opatija Motorsport, Milenij hoteli te Kristijan Brko.

Igor Puž

Igor Puž

– Opatija živi u vrlo dinamičnom trenutku, a ova proslava ima višestruki značaj, jer slavimo i 170 godina tradicije turizma koji je jedna od glavnih gospodarskih aktivnosti naše zemlje. Opatija stoga može postati jedan od njenih glavnih motora razvoja. No, istovremeno smo na prekretnici, gledamo prema budućnosti i nadamo se da će ona biti bolja za nove generacije. Opatiju mapiramo kao osvježenu destinaciju u kojoj se svatko dobro osjeća. Ukratko, u Opatiju se vratila gužva i muving tijekom čitave godine, a to nije slučajnost nego plod pomnog planiranja, kazao je predsjednik Gradskog vijeća Viktor Peršić.

Gradonačelnik Ivo Dujmić zbog bolesti nije mogao sudjelovati na proslavi, a u pismu koje je pročitao voditelj Mario Lipovšek Battifiaca poručio je kako se u gradu osjeća duh zajedništva građana, gospodarstva i gradske uprave, te kako je u prošloj godini pokrenut investicijski ciklus, ali i održan visok životni standard građana.

Duško Paro

Duško Paro

Kristijan Brko

Kristijan Brko

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linkua

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!