FOTO: Dva borca OFC-a okitila se titulom prvaka Hrvatske @ Opatija

prvenstvo_hrvatske_kick_light_k_1_opatija_2016_01

Ukupno se na rasporedu našlo čak 118 mečeva na tri borilišta (jedan ring i dva tatamija), a veliku fotogaleriju s natjecanja možete pogledati na ovom linku

prvenstvo_hrvatske_kick_light_k_1_opatija_2016_1_01

Opatija Sportska dvorana “Marino Cvetković” ugostila je ove subote Prvenstvo Hrvatske u disciplini K1 za juniore te u disciplini kick light za juniore i seniore.

Prijavilo se ukupno 157 boraca iz 36 klubova, a izuzetno je veliki interes bio upravo za kick light. Ukupno se na rasporedu našlo čak 118 mečeva na tri borilišta (jedan ring i dva tatamija).

Opatija Fight Club, koji je bio i tehnički organiztor natjecanja, nastupio je s većim brojem natjecatelja, a njih dvoje uspjelo se u konačnici okititi zlatnom medaljom.

prvenstvo_hrvatske_kick_light_k_1_opatija_2016_3_01

Kristian Kolaj postao je juniorski prvak Hrvatske po K1 pravilima u kategoriji do 57 kilograma. U polufinalnom meču pobijedio je Antonija Erdeljca podijeljenom sudačkom odlukom nakon odrađene sve tri runde, ali je zato u finalu bio daleko uvjerljiviji. Kolaju je bila potrebna svega jedna minuta da stigne do pobjede tehničkim nokautom nad Marom Anićem te je time vrlo vjerojatno izborio svoje mjesto u hrvatskoj reprezentaciji koja ovog ljeta nastupa na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Irskoj.

Titulom prvaka Hrvatske okitio se i Ivan Stanić, koji je zlatnu medalju osvojio u disciplini kick light do 94 kilograma. Bio je to prvi doticaj Stanića sa spomenutom disciplinom te se očito vrlo dobro snašao. U polufinalnoj borbi najprije je s 2:1 pobijedio Ivu Harambašića iz Osijeka, dok je u finalnom meču slavio prekidom protiv Zorana Miloša iz Splita. Njemu se ovim rezultatom pruža mogućnost da jesenas nastupi na Eurpskom prvenstvu u Turskoj.

Spomenimo i kako je Rajmond Kolaj osvojio srebrnu medalju, a više OFC-ovih boraca okitilo se brončanim medaljama: Iris Afrić, Mia Vurdelja, Marijan Kinkela, Tomislav Tomljenović i Samantha Krizmanić.

Veliku fotogaleriju s natjecanja možete pogledati na ovom linku

prvenstvo_hrvatske_kick_light_k_1_opatija_2016_1_01

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!