FOTO: Dvadeseta obljetnica Oluje i prigodni blagdani proslavljeni diljem Liburnije @ Opatija, Matulji, Kastav, Lovran

20_obljetnica_vojno_redarstvene_akcije_oluja_dan_domovinske_zahvalnosti_mimohod_opatija_2015_1

Tijekom kasnijih poslijepodnevnih sati matuljski i lovranski branitelji pridružili su se svojim opatijskim kolegama u svečanom mimohodu od hotela Ambasador do Slatine, a na čelu kolone bio je zastavni vod u kojem su istaknute zastave svih jedinica u kojima su tijekom rata sudjelovali borci s područja Liburnije. Veliku fotogaleriju objavljujemo uskoro…

20_obljetnica_vojno_redarstvene_akcije_oluja_dan_domovinske_zahvalnosti_lovran_komemoracija_2015

Opatija, Matulji, Lovran, Kastav – Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, kao i 20. obljetnica Oluje, obilježeni su prigodnim aktivnostima u svim liburnijskim gradovima i općinama.

Prvi su s programima krenuli Matuljci, u kojima je općinska delegacija uz predstavnike udruga proizašlih iz Domovinskog rata već u jutarnjim satima položila vijence na matuljskom groblju, nakon čega je u Munama odigran tradicionalni memorijalni nogometni turnir posvećen Milošu Dujmoviću.

20_obljetnica_vojno_redarstvene_akcije_oluja_dan_domovinske_zahvalnosti_koncert_slatina_2015_opatija

U Lovranu su vijenci postavljeni kod spomenika palim hrvatskim braniteljima u centru mjesta, a u prigodnom programu sudjelovali su članovi Puhačkog orkestra Lovran i hrvatski branitelj Dragen Mićević koji je čitao vlastitu poeziju.

Tijekom kasnijih poslijepodnevnih sati matuljski i lovranski branitelji pridružili su se svojim opatijskim kolegama u svečanom mimohodu od hotela Ambasador do Slatine, a na čelu kolone bio je zastavni vod u kojem su istaknute zastave svih jedinica u kojima su tijekom rata sudjelovali borci s područja Liburnije.

20_obljetnica_vojno_redarstvene_akcije_oluja_dan_domovinske_zahvalnosti_mimohod_opatija_2015

Nakon mimohoda, svečanost je zaključena na Slatini velikim koncertom u kojem su sudjelovali znani izvođači uglavnom iz liburnijskih gradova i općina.

U Kastvu je 20. obljetnica Oluje i blagdani koji se obilježavaju 5. kolovoza proslavljena kolopletom sportskih i memorijalnih aktivnosti, kao i druženja građana i branitelja – položeni su vijenci na glavnom groblju i kraj križa crkve Sv. Jelene Križarice, u sportskoj dvorani održan je turnir u malom nogometu, a druženje pod Ložom obogatio je i besplatni fažol.

[FOTOGALERIJA] – Koncert na Slatini 2015.

[FOTOGALERIJA] – Obilježavanje Lovran 2015.

[FOTOGALERIJA] – Mimohod Opatija 2015.

20_obljetnica_vojno_redarstvene_akcije_oluja_dan_domovinske_zahvalnosti_koncert_slatina_2015_opatija_1

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!