FOTO: Eduakcija, rekreacija i degustacija – Šparuge od teorije preko šume do pijata na Danu Šparoga @ Brseč

Foto Luigi Opatija, TZ M Draga, Dan šparoga Brse? 2016

Sve je počelo već u jutarnjim satima pješačenjem prema Sisolu uz branje šparoga, a ”avanturistima” je za rutu dugu oko dva i pol sata do vrha smještenog na 835 metara nadmorske visine, i čitavim putem pratilo ih je lijepo vrijeme i dobro raspoloženje. Fotogaleriju koju smo snimili u Brseču pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, TZ M Draga, Dan šparoga Brse? 2016

Brseč – Njeno ”šumsko veličanstvo” šparuga bila je glavna atrakcija subote u Brseču gdje je održan gastronomski, sportski i edukativni program posvećen upravo ovoj autohtonoj deliciji. Ukusna namirnica koja na tanjure stiže ”nekako s proljeća” inspirirala je trodjelni program koji je potrajao tijekom čitavog dana.

Sve je počelo već u jutarnjim satima pješačenjem prema Sisolu uz branje šparoga, a ”avanturistima” je za rutu dugu oko dva i pol sata do vrha smještenog na 835 metara nadmorske visine, i čitavim putem pratilo ih je lijepo vrijeme i dobro raspoloženje.

Poslijepodnevni dio događanja započeo je predavanjem o šparogama, koje je u memorijalnoj kući Eugena Kumičića održala dr. sc. Slavica Dudaš. Tema je bila ”Kemijski sastav, antioksidativni kapacitet i sadržaj fenolnih sadržaja šparoge, veprine i bljušta, a sve ono što su doznali u teoriji, sudionici brsečkog Dana šparoga imali su prilike isprobati u praksi, jer posvećen ”šumskoj deliciji” završio je u konobi Batelan gdje je spremljena velika fritaja od šparoga, a za zabavu su bili zaduženi Pešekani.

Fotogaleriju koju smo snimili u Brseču pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, TZ M Draga, Dan šparoga Brse? 2016

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!