FOTO: Edukacija nastavnika – ‘Nastava u prirodi’ @ PP Učka

Park prirode Učka ovom je prilikom prezentirao i novu brošuru u kojoj su navedeni svi edukacijski programi koji provode djelatnici ove institucije.

Liganj – Četrdsetak učiteljica razredne nastave s područja riječkog prstena okupilo se u utorak poslijepodne u Parku prirode Učka, s ciljem održavanja aktiva, odnosno svojevrsne ”nastave u prirodi o nastavi o prirodi“. Naime, tema ovog aktiva je ekologija, stoga su im stručne suradnice za edukaciju Parka prirode Marta Blažević i Andrea Stojaković prezentirale edukativne programe koje ova ustanova provodi za različite uzraste djece, ali i odraslih.

– Ovo je županijski aktiv učiteljica razredne nastave, s ciljem edukacije o ekologiji, a na ovom, trećem po redu, susretu uz radionice imat ćemo priliku i pogledati dio ponude Parka prirode Učka, kazala je voditeljica stručnog vijeća učitelja razredne nastave Sanja Albaneže.Osim samog predavanja koje se održalo u prostoru Društvenog doma u Lignju, učiteljice su imale priliku razgledati i zavičajnu zbirku Lovranšćine o kojoj brine udruga ”Ognjišće“ te prošetati jednom od najatraktivnijih učarskih šetnica – ”Slap“.

Park prirode Učka ovom je prilikom prezentirao i novu brošuru u kojoj su navedeni svi edukacijski programi koji provode djelatnici ove institucije.

– Brošura opisuje programe koji Javna ustnanova nudi za različite uzraste –vrtićki, osnovnoškolski, srednjoškolski te onaj za studente, te šetnice, edukativne staze i druge prostore na kojima se oni održavaju. Najatraktivniji i najtraženiji program nam je ”O Učki uz igru nauči“, namjenjen djeci od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, koji uključuje radionice u ”učionici u prirodi“, predavanja o posebnostima učkarske flore i faune, te obilazak edukativne i interaktivne ”Malikove staze“ koja vodi do Rečine i potoka Banina gdje djeca mogu ”iz prve ruke“ upoznati sve životnje koje žive uz vodu ili u vodi, kazala je Andrea Stojaković.

[nggallery id=190]

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!