FOTO Ekipa NK Lovran najbolja na ovogodišnjem izdanju Memorijalnog turnira Miloš Dujmović @ Mune

Turnir je održan u organizaciji N.K. “Mune”, pod pokroviteljstvom Općine Matulji, a nekoliko fotografija podjele pehara pogledajte u nastavku teksta…

Aleksandar Šneler

Mune – Tradicionalni Memorijalni nogometni turnir Miloš Dujmović 2018. odigran je prošle nedjelje, u spomen na poginulog branitelja iz Matulja, a uz četiri ekipe koje su međusobno odmjerile snage, okupio je i ekipe veterana NK Mune i NK Opatija.

Otvaranje turnira započelo je uz intoniranje himne te nekoliko riječi dobrodošlice predsjednika Aleksandra Šnelera, nakon kojega su se publici obratili matuljski načelnik Mario Ćiković, njegova zamjenica Eni Šebalj, općinski vijećnici te potpredsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Berislav Kozulić.

Nakon uvodnih riječi i prisjećanja na pogibiju mladog mještana Velih Muna, Miloša Dujmovića koji je dao svoj život za Hrvatsku, Eni Šebalj otvorila je ovogodišnje izdanje turnira.

– U revijalnoj utakmici veterana snage su odmjerile ekipe Muna i Opatije, a gosti su ovoga puta odnijeli pobjedu rezultatom 3:1. Na ekstremnoj vrućini započela su takmičenja između četiri seniorskih momčadi koje su unatoč teškim uvjetima pokazali zavidnu pripremljenost i kvalitetu prikazanim na terenu. U prvoj utakmici sastali su se nogometaši Muna i Zameta, a utakmica je završila rezultatom 3:0 u korist domaćina. U drugoj utakmici Lovranci su pobijedili ekipu Kraljevice rezultatom 5:2. Nakon male pauze i osvježenja pristupilo se završnici gdje je ekipa Kraljevice bila bolja od Zameta rezultatom 5:4 i tako osvojila 3.mjesto. Finalna utakmica je također bila zanimljiva s pregršt lijepih poteza i golova, a ekipa Lovrana pobijedila je rezultatom 5:1. Iako su domaćini imali čak tri jedanaesterca i dva puta tresli okvir gola postigli su samo jedan pogodak. Lovranci su sve svoje šanse pretvorili u gol i zasluženo ponijeli pehar za najbolju momčad turnira. Ivan Stazić (Lovran) ponio je titulu najboljeg golmana turnira, dok se njegov suigrač Patrik Vidmar okitio titulom najboljeg strijelca i igrača turnira. Memorijal je zaključen podjelom pehara za pojedince i ekipe uz zahvalu svima koji su sudjelovali i pomogli u organizaciji istoga, kazao nam je po završetku turnira Aleksandar Šneler, ispred organizacijskog odbora turnira Memorijal ‘Miloš Dujmović’.

Turnir je održan u organizaciji N.K. “Mune”, pod pokroviteljstvom Općine Matulji, a nekoliko fotografija podjele pehara pogledajte u nastavku teksta…