FOTO: Ekipa VK Kvarner Express ’84 najbolja @ Rab

Liburnijska ekipa VK Kvarner Express ’84 pobijedila je na turniru, a najboljim igračem proglašen je Arsen Sergo s Tošine.

Rab / Opatija – Peto izdanje popularnog amaterskog vaterpolo turnira, održano je prije nekoliko dana, na otoku Rabu. Kao što su organizatori napomenuli bit samoga događaja bilo je proširenje ljetnog i amaterskog vaterpola na druga područja kako bi se predstavila naša kultura sporta, druženja i prijateljstva. Liburnijska ekipa VK Kvarner Express ’84 pobijedila je na turniru, a najboljim igračem proglašen je Arsen Sergo s Tošine.

Na drugome mjestu slavili su VK Primorje, a treće mjesto zauzela je ekipa VK Banjol. VK Barbat su bili četvrti, Pallanuoto Vicenza peti, a VK Pjaceta šesti. Bruno Radić osvojio je titulu najboljeg golmana turnira, a Goran Blažević – Pende bio je najbolji strijelac turnira.

– Vela Riva u Barbatu počela se puniti već od ranog jutra, a organizatori nisu ništa prepustili slučaju, kamioni su počeli iskrcavali klupe i stolove, frižideri su počeli hladiti cugu i meso… Malo-pomalo muzika se uključila, a ekipe su se počele skupljati i zauzimati svoje mjesto na predivnoj Rivi Barabata. Kad je otkucalo 14 sati oglasilo se zvono i turnir je službeno započeo., na slikovit način opisao nam je jedan od organizatora Ivan Vuletić. Osim Ivana Vuletić u organizaciji su bili Luka Perčinić, Nenad Debelić i Sebastijan Travaš.

Kako se odvijao sam tijek turnira rekao nam je Vuletić.

– U skupini B outsideri Talijani su pokazali veliko srce i želju za pobjedom, ali nažalost nisu mogli parirati jakim ekipama VK Primorja i VK Banjola koj su za pobjednika te skupine odigrali jednu fantastičnu utakmicu iz koje su mladi primorjaši predvođenim bracom Begonja izašli ipak kao pobjednici i tako osigurali medalju. U redovima VK Banjola valja spomenuti mladog Gorana Blaževića iz obitelji Pende, koji je lakoćom parao suparničke mreže i na kraju osvojio nagradu za najboljeg strijelca turnira (16 golova). U skupini A, poznatoj i kao skupina smrti, stvari su bile kompliciranije i do pobjede nije bilo lako doći. VK Kvarner predvođen svojim golmanom te najboljim igračem turnira Arsenom Sergom, pokazao je zavidnu kvalitetu i osvojio prvo mjesto u skupini te popunio mjesto drugog finaliste turnira. Velika borba vodila se za drugo mjesto u skupini, tj. borba domaćih ekipa VK Barbata i Vk Pjacete. U užarenoj i nervoznoj utakmici spretnija je bila ekipa Barbata koja je kući odnijela pobjedu i dobila priliku igrati za medalju. Po završetku skupina održala se pauza od pola sata u kojoj su se ekipe mogle pripremiti i dogovoriti svoje posljednje detalje za veliki “finiš”, tj. borbu za peto, treće i prvo mjesto. U međuvremenu na rivi “Tata” Perčinić , Dražen Karavlah te Ana Pajić pripremali su roštilj i točili cugu, a naši dj-i (Nikola, Dora i Dj Struja/ Hraste) dizali su atmosferu i pokazivali svoje muzičke vještine dok je “Mama” Perčinić pekla fritule koje su podizale šećer cjeloj rivi…Sve u svemu atmosfera je bila na vrhuncu savršenog. Točno u 17 sati počela je borba za 5. mjesto u kojoj je ekipa VK Pjacete kao pravi domaćin prepustila pobjedu mladim i ambicioznim Talijanima. Voditelj je predstavio igrače na način koji samo on zna i počela je borba za 3. mjesto odnosno veliko rapsko finale između VK Barbata i VK Banjola, koji je na kraju bio i spretniji te osvojio 3. mjesto i pehar. Veliko finale amaterskog vaterpolo turnira grada Raba 2012. odigralo se u 19 sati. Bila je to borba do posljednjeg daha, borba bogova i titana u kojoj su igrači Kvarnera predvođeni Arsenom Sergom (najboljim igračem turnira) slavili nakon peteraca.

[nggallery id=342]

Serena Calderara / Liburnija.net

error: Content is protected !!