FOTO: Elaie Filipović nova kraljica Riječkog karnevala, Petra Prar i Roberta Dešković pratilje

elaie_filipovic_kraljica_rijeckog_karnevala_petra_prar_roberta_deskovic_vavek_paricani_2_01

Uz već spomenutu kraljicu i njezine pratilje, na izboru su se natjecale Kristina Pajić iz Udruge Halubajke iz Viškova, Tina Gojak iz karnevalske udruge Špažićari te Eleonora Žunić iz karnevalske udruge Pom-F-Ri. Fotogaleriju sa sinoćnjeg izbora pogledajte na ovom linku

elaie_filipovic_kraljica_rijeckog_karnevala_petra_prar_roberta_deskovic_vavek_paricani_01

Rijeka – Elaie Filipović iz Škrljevskih maškari ovogodišnja je kraljica 34. Riječkog karnevala odlučio je tako žiri na jučerašnjem izboru održanom u Dvorani mladosti na Trsatu.

Nova kraljica ovu laskavu titulu osvojila je u konkurenciji s još pet djevojaka, koje su osim svog ‘pusnog mota’ predstavljale i svoju karnevalsku udrugu. Petra Prar iz K.U. Gušti su gušti izabrana je za prvu pratilju, dok je Roberta Dešković iz matuljske Karnevalske udruge Vavek parićani izabrana za drugu pratilju.

elaie_filipovic_kraljica_rijeckog_karnevala_petra_prar_roberta_deskovic_vavek_paricani_3_01

Članovi udruge Vavek parićani mogu se pohvaliti i s nagradom za najbolji nastup koji je sinoć bio prezentiran u Dvorani mladosti. Meštri ceremonije Izbora Kraljice i ovoga su puta bili Josip Krmpotić i Robert Ferlin, za glazbeni dio zadužen je bio legendarni Duško Jeličić Dule i Bonaca, a nastupila je plesna grupa Dance Queen iz Kraljevice.

Tešku, ali ujedno zabavnu ulogu karnevalskog žirija preuzeli su sljedeći poznavatelji i dokazani ljubitelji Riječkog karnevala i maškarane tradicije: Sandra Ložnik Videčak, Kraljica Riječkog karnevala 2017., Aleksandar Cicimov, član boarda FECC-a – Europskog udruženja karnevalskih gradova, Slobodan Marelja-Bošnjak, vođa Mesopusne kumpanije Grad Grobnik, Stella Paris, meštrica Maškaranog auto-rallyja Pariz – Bakar, Maja Stepančić, tajnica Riječke udruge karnevalista, Egon Vinter, predstavnik pokrovitelja Erste&Steiermärkische Bank i Ivan Blažević, predstavnik pokrovitelja Renault Adria PA Škurinje. Zajedno s uvaženim žirijem, ove je godine po prvi put za Kraljicu Riječkog karnevala ravnopravno glasala i publika u dvorani, a svi glasovi su tijekom glasanja bili transparentno prikazivani. Uz kraljevsku krunu i statusni „zlatni plašt“ te brojne poklone pokrovitelja, nova Kraljica Riječkog karnevala dobila je i posebno dizajnirani poklon od Zlatarne Grabušić. Izborom nove kraljice tradicionalno se i promijenila vlast u gradu Rijeci, a ključeve grada Vojko Obersnel predao je u ruke Meštra Tonija.

Fotogaleriju sa sinoćnjeg izbora pogledajte na ovom linku

elaie_filipovic_kraljica_rijeckog_karnevala_petra_prar_roberta_deskovic_vavek_paricani_1_01

N. C. / PodUčkun.net
Foto: Borna Ćuk

error: Content is protected !!