FOTO: Energetska unija – Održan skup posvećen zanimljivom segmentu europske politike @ Opatija

Javnosti vjerojatno najzanimljiviji aspekt kojeg se dotaknuo ovaj skup bio je onaj vezan uz subvencije za energetsku obnovu zgrada. Fotogaleriju pogledajte na ovom linku.

Opatija – Tehnološki razvoj, tržišno natjecanje, energetska trazzicija, prilike za gospodarstvo, dekarbonizacija društva te uloge nevladinih organizacija u kreiranju i provedbi politika Energetske unije ključne su teme otvorene i analizirane na nedavno održanom skupu „Energetska unija – mogućnosti i izazovi u Hrvatskoj“. Javnosti vjerojatno najzanimljiviji aspekt kojeg se dotaknuo ovaj skup bio je onaj vezan uz subvencije za energetsku obnovu zgrada.

Konferencija koja je sagledala Energetsku uniju Europske unije kao okvir za provođenje reformi provedena je u organizaciji Instituta za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i Pravnim fakultetom Sveučilišta u Rijeci.

Panel rasprave vodili su Denis Redžepagić iz Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Slavko Krajcar sa zagrebačkog FER-a, Vlatka Butorac Malnar s Pravnog fakulteta u Rijeci, Vedran Horvat s Instituta za političku ekologiju i Vjeran Piršić iz udruge Eko Kvarner. Fotogaleriju s ovog skupa pogledajte na ovom linku.

D. Ž. / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!