FOTO: Enrico Marotti i Vedrana Brnčić dočekani s bakljama i šampanjcem @ Volosko

enrico_marotti_vedrana_brncic_volosko_docek_svecani_2014 (1)

Podsjetimo, na nedavno održanom Europskom prvenstvu za daskaše u Bolu na Braču opatijski je sportaš osvojio prvo mjesto, a uz njegovu zlatnu medalju, Vedrana Brnčić dodala je i srebro u ženskoj konkurenciji, a sve to posebno je značajno ukoliko se zna da su ovo prve europske medalja hrvatskih surfera. Veliku fotogaleriju s dočeka Enrica i Vedrane pogledajte na ovom linku

Volosko – Europski prvak u jedrenju na dasci Enrico Marotti i europska viceprvakinja Vedrana Brnčić u društvu prijatelja i klupskih kolega jučer su u vološćanskom portu proslavili svoj veliki uspjeh – osvajanje medalja na Europskom prvenstvu u klasi Funboard disciplini slalom.

enrico_marotti_vedrana_brncic_volosko_docek_svecani_2014 (2)

Svečani doček pripremili su im članovi Društva sportova na moru Volosko, a proslava je uz šampanjac i baklje tradicionalno završila kupanjem u moru te poziranjem velikom broju okupljenih medija, roditelja i prijatelja.

– Nisam bio siguran da će biti ovakav doček. Znao sam da će mi nešto pripremiti ali ovo me iznenadilo. Hvala svima što su došli i što su se odazvali. Lijepo je vidjeti da netko stoji iza tebe, jer to je najbitnije svakom sportašu, da zna što predstavlja, od kuda dolazi i za što se bori. I kada imate ovakvu potporu to vam daje dodatnu motivaciju i snagu, kazao je vidno uzbuđeni Enrico Marotti.

– Nažalost naš sport je relativno malo poznat i nije toliko razvikan kao ostali masovniji sportovi, što nikako ne umanjuje težinu i kompleksnost sporta, dapače možda čak i vještine koje se ne prepoznaju ‘na prvu loptu’. Tako da osvojiti medalju na europskom prvenstvu je stvarno velika stvar, pogotovo koji nama kojima je trening već godinama dio života. Kad smo se vratili s takmičenja i vidjeli koliko je ljudi prepoznalo naš uspjeh, postali smo svjesni da smo mi sportaši ujedno i promotori grada, regije i kluba, dodala je Vedrana Brnčić.

enrico_marotti_vedrana_brncic_volosko_docek_svecani_2014 (3)

Podsjetimo, na nedavno održanom Europskom prvenstvu za daskaše u Bolu na Braču opatijski je sportaš osvojio prvo mjesto, a uz njegovu zlatnu medalju, Vedrana Brnčić dodala je i srebro u ženskoj konkurenciji, a sve to posebno je značajno ukoliko se zna da su ovo prve europske medalja hrvatskih surfera.

– Veliki rezultat ne samo za naš klub i Opatiju, nego i za hrvatsko jedrenje na dasci iz razloga što su to prve medalje u seniorskoj konkurenciji ikad osvojene. Mi smo mali klub i jako teško možemo to pratit, dajemo maksimalnu podršku i nadam se da će se naći sponzori koji će prepoznat ovaj rezutat, kazao nam je Fernando Kirigin, voditelj sekcije jedrenja na dasci DSMN-a Volosko.

Proslava ovog velikog sportskog uspjeha nastavljena je domjenkom i uručivanjem prigodnim poklona u prostorijama Društva sportova na moru.

Veliku fotogaleriju s dočeka Enrica i Vedrane pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.ne
Foto: David K. / Foto Luigi, PodUčkun.net

error: Content is protected !!