FOTO: Festival čokolade u Milenij hotelima – Trodnevna čokoladna bajka za tisuće gostiju @ Opatija

Antonio Licitra

Antonio Licitra

Najveća ovogodišnja atrakcija Festivala čokolade, čokoladna skulptura ‘Djevojke s galebom’, nastajala je tijekom nekoliko posljednjih dana, a izrađivao ju je iznimno talentirani talijanski choco kipar Antonio Licitra. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

španjolski enolog i sommelier Ruben Jimenez Hervias

španjolski enolog i sommelier Ruben Jimenez Hervias

Opatija – Zasigurno jedna od omiljenih opatijskih manifestacija svake godine posebno se priprema u opatijskim Milenij hotelima. Vlastiti čokoladni brand ‘Milenij Choco’ zajedno s pravom tvornicom čokolade u srcu Opatije neiscrpna je inspiracija za brojne atraktivne programe, predstave, koncerte i druge projekte koji su i ove godine ‘zasladili’ prvi prosinački vikend tisućama gostiju koji su posjetili njihove kavane, restorane, terase, te jedinstveni ‘Milenij Choco Svijet’ u koji se ove godine smjestila i čokoladna ‘Djevojka s galebom’. Festival čokolade u Milenij hotelima ove godine bio je ispunjen odličnim programima za koje se redovito tražilo mjesto više, a na zadovoljstvo svih onih koji gostiju koji su u njima uživali.

Milenij Choco

Milenij Choco

Sve je počelo već u petak, 04. prosinca, ekskluzivnom prezentacijom čuvenih vina sorte kadarka vojvođanske vinarije Tonković i sljubljivanjem s čokoladnim pralinama ‘Milenij Choco’ koju je u hotelu Milenij vodio poseban gost i poznati španjolski enolog i sommelier Ruben Jimenez Hervias. ‘Vinska rapsodija uz glazbu Franza Liszta’ pripremljena je ekskluzivno za goste hotela Milenij te su tim povodom prezentirana tri vrhunska vina. Vina imaju zanimljivu poveznicu s poznatim mađarskim skladateljem Franzom Lisztom koji ih je obožavao te svake godine povodom blagdana Sv. Urbana slao Papi Piju IX., a ova tradicija obnovljena je 2009. Upravo zbog toga uz degustaciju gosti su uživali u Lisztovim skladbama uz piano uživo.

Palačinka mog života

Palačinka mog života

Najviše iznenađenja tijekom Festivala čokolade skrivalo se u ‘Gastro Svijetu’ hotela Continental u koji se vrlo često čekalo u redu za ući. Najveća ovogodišnja atrakcija Festivala čokolade, čokoladna skulptura ‘Djevojke s galebom’, nastajala je tijekom nekoliko posljednjih dana, a izrađivao ju je iznimno talentirani talijanski choco kipar Antonio Licitra. Oduševljeni brojni posjetitelji Milenij Choco Svijeta neprestano su fotografirali ovu impresivnu skulpturu i simpatičnoga gosta-kipara koji je zaista vjerno izradio čokoladnu verziju najpoznatijeg opatijskog simbola. Uz slatku ‘Djevojku s galebom’ kreativni slastičarski tim Milenij hotela u ovom posebnom prostoru izrađivao je i ‘Božićni izlog Milenij Choco Svijeta’ koji će ga krasiti tijekom cijeloga prosinca, a sastoji se isključivo od čokoladnih borova, kućica, saonica, snjegovića i drugih prigodnih oblika.

Subota ujutro na terasi Continentala započela je posebnom i drugačijom predstavom za najmlađe, a u kojoj su, uz roditelje, uživali i svi oni koji su došli na terasu Continentala. Dječja predstava ‘Palačinka mog života’ u predivno sunčano subotnje jutro ispunila je prostor uz veliko božićno drvce Milenij hotela i uz odličnu atmosferu nasmijala i zabavila sve prisutne.

Terasa hotela Milenij

Terasa hotela Milenij

Programi u Continentalu nastavljeni su iznimnim koncertom Tango Appassionato kvarteta koji je predivnom izvedbom i savršenom glazbom izmamio i nekoliko plesnih parova koji su na terasi i zaplesali ovaj strastveni ples.

I ostali glazbeni programi (jutarnji, dnevni, večernji) upotpunili su slatku atmosferu, kako u Continentalu, tako i na neizostavnoj terasi hotela Milenij na kojoj se tijekom cijeloga vikenda tražilo mjesto više. Uz kavu i slatke delicije, restoran Argonauti hotela Milenij i Antica Osteria da Ugo hotela Continental nudili su prigodne menije na bazi čokolade, a kako bi doživljaj bio potpun moglo se kušati i nekoliko čokoladnih koktela.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!