FOTO: Festival ‘Naš Svijet je Glazba’ okupio izvrsne puhačke orkestre @ Lovran, Opatija

Danas, u 12:30 sati će orkestri prodefilirati Lovranom od hotela Excelsior do trga Slobode gdje će se održati zajednički koncert i svečano zatvaranje Festivala. Veliku fotogaleriju s festivala ‘Naš Svijet je Glazba’ pogledajte na ovom linku

Lovran, Opatija – Naš Svijet je Glazba naziv je festivala puhačkih orkestara koje 25. godinu za redom organizira Puhački orkestar Lovran. Ova manifestacija s dugom tradicijom okuplja orkestre iz okolnih zemalja i predstavlja njihov glazbeni izričaj na koncertima koji se održavaju u Lovranu i Opatiji.

Nakon početnog koncerta gostujućih orkestara u lovranskom kinu, jučer se održao koncert svih sudionika u opatijskom parku ispred umjetničkog paviljona Juraj Šporer.

Da podsjetimo, uz domaćine – Puhački orkestar Lovran, na ovogodišnjem festivalu nastupaju orkestri iz grada Castelnuovo di Porto (Rim, Italija) i budipeštanskog 17. okruga (Budimpešta, Mađarska). Lovranski orkestar oduševio posjetitelje odabirom poletnih skladbi iz njihovog repertoara – jazz i latino uspješnica te nekoliko rock klasika u orkestralnoj varijanti. Mađarski orkestar predstavio se publici prepoznatljivim skladbama iz bogate glazbene tradicije, a talijanski orkestar je priredio glazbeno-scenski spektakl kombinirajući marching band elemente s koračnicama talijanskih uspješnica.

Veliko finale nam slijedi danas, kada će se orkestri okupiti na opatijskoj tržnici u 10:15 i potom prodefilirati opatijskom glavnom ulicom do Slatine, gdje će se održati i zajednički promenadni koncert svih sudionika na plaži. Nešto kasnije, u 12:30 će orkestri prodefilirati Lovranom od hotela Excelsior do trga Slobode gdje će se održati zajednički koncert i svečano zatvaranje Festivala.

Veliku fotogaleriju s festivala ‘Naš Svijet je Glazba’ pogledajte na ovom linku..

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!