FOTO: Foaje – kao uspješno odrađeni povratak u prošlost @ Opatija

Prostor je, zahvaljujući dekoracijama Saške Mutić, bio ukrašen detaljima iz opatijske slavne povijesti koja je trajala od početka šezdesetih do sredine osamdesetih godina prošlog stoljeća – s lampi se zavodničko smiješio Ivo Robić, a posjetitelji su se udobno smjestili u stolice koje su nekad stajale u gledalištu opatijskog kina.

Opatija – Mišo Kovač još nije imao brkove, a Opatija još nije ostala bez kina –bilo je to doba kada su se nad Kvarnerskim zaljevom iz Opatije širili novi evergrini, a na njenim pozornicama nastupali svi koji su išta značili u svijetu domaće glazbene scene.

Takvo vrijeme obnovljeno je sinoć na Maloj ljetnoj, koncertnim programom ”Retropatija“ kojim je otvoren ”Foaje“, svakodnevni program u sklopu kojega će se na maloj pozornici dodirivati prošlost i sadašnjost.

Inače, ”Retropatija“ jest i ime CD-a sa šest opatijskih evergrina koje je Dražen Turina Šajeta pripremio za dvjestotinjak posjetitelja koji su se okupili u atraktivno uređenom prostoru, a koje je i promovirao u društvu Duleta, Kraljeva ulice i Marka Tolje – gostiju koji su svoje vokalne mogućnosti podarili njegovu trostrukom albumu što skoro izlazi na svjetlo dana. Uzbudljivu večer koncertom je zaključila grupa TT Swingers.

[nggallery id=229]

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!