FOTO: Gabrijel Strižić i granitna obrana za novu pobjedu @ 1.B HVL

U zadnjih osam minuta opatijski vaterpolisti golovima Strižića i Pavlovića dolaze do najveće prednosti nakon čega zadovoljni ostvarenim dopuštaju svojim protivnicima da sa dva gola donekle ublaže poraz. Iscrpan izvještaj i foto-galeriju možete pogledati u nastavku teksta.

Rijeka – Opatijski vaterpolisti nastavili su svoj pobjedonosni niz i nakon utakmice 8. kola protiv odlične ekipe Zadra.

Povratak pod balon nije poremetio planove igračima trenera Kancijanića, koji su ostali na stopostotnom učinku u ovogodišnjem prvenstvu zahvaljujući u prvom redu fantastično odigranoj obrani te odličnoj partiji Gabrijela Strižića. Jedan od iskusnika u ekipi Opatije, s višegodišnjim prvoligaškim iskustvom, postigao je pet zgoditaka, ali i odigrao zapaženu rolu u obrani čime je uvelike doprinjeo novom trobodu.

Opatijci na prvom mjestu…

Utakmica se dugo lomila, skroz tamo do kraja drugog dijela kada su Opatijci u samo dvadesetak sekundi postigli dva pogotka. Najprije 23 sekunde prije kraja četvrtine kapetan Martinčić koristi igrača više za 3 : 2, da bi nakon izgubljene lopte Zadrana u napadu, Pavlović izbjegao pažnji svojih čuvara i u čistoj situaciji za postizanje pogotka bio fauliran za peterac. Siguran izvođač kaznenog udarca bio je Strižić.

Odmah na početku treće četvrtine još jedan peterac za domaće vaterpoliste u vodstvo od 5 : 2 pretvara Strižić a nakon toga na sceni je Turina koji pogađa za 6 : 2.

S obzirom na težinu, kojom su se postizali pogoci s obje strane, već tada je bilo jasno da Opatijci sigurno plove ka novoj pobjedi. Do kraja trećeg dijela Kalebić vraća nadu gostima svojim drugim golom međutim odmah zatim Sanjin Deželjin zabija krasan pogodak sa sedam metara za rezultat 7 : 3 nakon treće četvrtine.

U zadnjih osam minuta opatijski vaterpolisti golovima Strižića i Pavlovića dolaze do najveće prednosti nakon čega zadovoljni ostvarenim dopuštaju svojim protivnicima da sa dva gola donekle ublaže poraz.

Gabrijel Strižić u akciji…

Bazeni Kantrida
Utakmica 8. kola 1.B HVL

Opatija : Zadar 1952 10 : 5
( 1 : 1, 3 : 1, 3 : 1, 3 : 2 )

Gledatelja : 100
Suci : Duje Čipčić ( Rijeka ) i Alberto Košara ( Rovinj )
Opunomoćenik HVS-a : Marijan Risek ( Rijeka )

Igrač više :
Opatija 5 / 2
Zadar 5 / 2

Peterci :
Opatija 2 / 2
Zadar

Opatija : Gržentić, Glavan, Žulić 1, Sušanj, Mudražija, Turina 1, Štokić, Radetić, Peroš, V.Deželjin, Pavlović 1, Martinčić 1, Strižić 5, S.Deželjin 1
Trener : Danijel Kancijanić

Zadar 1952 :
Curać, Lakoš, N.Torić, Jurlina, Kalebić 2, Raić, Jadrešić 1, V.Torić, I.Šarić, M.Šarić, Bobanović 1, Šunjo 1
Trener : Goran Jovančević

[nggallery id=687]

Danijel Liber / Liburnija.net
Foto: Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net