FOTO: Georgette Yvette Ponte i Nora Vrsalović pobjednice ovogodišnjeg Mandraća @ Volosko

Proglašenje najboljih...

Proglašenje najboljih…

Manji broj prijavljenih sudionika, u odnosu na prijašnje godine, od ranih jutarnjih sati živjeli su u ‘‘kreativnoj vrućici’‘ – što zbog vrućeg kolovoškog prijepodneva, što zbog inspirativnog okruženja ‘‘lokacije s razglednice’‘. Veliku fotogaleriju koju smo snimili tijekom trajanja 31. Mandraća pogledajte na ovom linku

Vološćanski škalini

Vološćanski škalini

Volosko – Vološćanske ulice, škalini, klupice i terase jučer su bile ispunjene umjetnošću zahvaljujući 31. izdanju tradicionalne likovne kolonije Mandrać.

Manji broj prijavljenih sudionika, u odnosu na prijašnje godine, od ranih jutarnjih sati živjeli su u ‘‘kreativnoj vrućici’‘ – što zbog vrućeg kolovoškog prijepodneva, što zbog inspirativnog okruženja ‘‘lokacije s razglednice’‘ u kojoj su spojene stare kamene kuće, modro more i svijetloplavo nebo, mandrać s barkama i niz drugih primorskih motiva koji već više od tri desetljeća pronalaze svoje mjesto na platnima autora iz čitave Hrvatske i inozemstva.

Prema mišljenju žirija, kojega su činili akademski slikar Claudio Frank kao predsjednik, akademski slikar i kipar Bojan Šumonja te povjesničar umjetnosti i kritičar Enzo Santese najznačajniju nagradu Mandraća, onu u profesionalnoj skupini koja uz slavu nosi i 10.000 kuna novčanog iznosa osvojila je Georgette Yvette Ponte, dok je drugom nagradom u vrijednosti od 5.000 kuna nagrađen Dejan Kljun.

Claudio Frank i Fernando Kirigin

Claudio Frank i Fernando Kirigin

Posebnim priznanjima nagrađen je Radovan Kunić koji je zaslužilo samostalnu izložbu u Umjetničkom paviljonu ‘Juraj Šporer’ te Renata Pentek Šimoković koja je osvojila izložbu i noćenje u hotelu Miramar.

U općoj skupini, prvu nagradu u visini od 3.500 kuna osvojila je Nora Vrsalović, a drugom nagradom u visini 1.500 kuna nagrađen je Albert Svab. Posebno priznanje u općoj skupini u vidu izložbe u hotelu Mozart dobila je Erika Medanić, a dok je uokvirivanje u galeriji Bonačić osvojio Nikola Lukinčić.

Marinada

Marinada

Za najbolju fotografiju, nagradu od 3.500 kuna osvojio je Stanislav Juretić, a večerom u Tramerki nagrađen je Lukas Lukinčić. Igor Popović osvojio je konzumaciju u Mohu, Igor Brajoić nagradu od Liburnija parkinga, Branko Popović tortu iz slastičarne KaoKakao, Vinko Dubrović i Eda Mihovilić monografije knjižare Adamić, a Ivo Kajzer organizacijom jednodnevne izložbe u knjižari Adamić, dok je studentsku nagradu dobila Sara Pečanić.

U glazbenom programu nastupio je duo MišAndroid i riječki band Marinada, dok je cjelodnevno druženje okončano programom ‘Slučajno kino’ u suradnji s Liburnia film festivalom. Veliku fotogaleriju koju smo snimili tijekom trajanja 31. Mandraća pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi, PodUčkun.net

error: Content is protected !!