[FOTO] Giovanni Fonio pobjednik turnira ITF 49. Istarska rivijera Opatija 2021.

[FOTO] Giovanni Fonio pobjednik turnira ITF 49. Istarska rivijera Opatija 2021.

Giacomo Dambrosio i Giovanni Fonio

– Zaista sam svakodnevno uživao, igrači su se nadmetali, a tenis je bio odličan, istaknuo je legendarni Niki Pilić i pohvalio sjajnu organizaciju te izrazio zadovoljstvo da je sljedeće godine na rasporedu jubilarno 50. izdanje turnira.

Matic Spes, Alen Rogić Hadžalić, Martin Damm i Alex Rybakov

Opatija – ”Fantastičan tenis“, riječi su to legendarnog tenisača i jedinog nositelja titule „Master coach“ među 11.600 njemačkih teniskih trenera Nikole Pilića! Izrečeno je to nakon finalnog susreta dva talijanska tenisača. Ocjena je to koja se može prenijeti i na kvalitetu viđenog tenisa na cjelokupnom izdanju 49. Istarske rivijere Opatija 2021. koji se održavao od 22. do 28. ožujka. .

Giovanni Fonio i Giacomo Dambrosio finalisti su ITF M15 Istarska rivijera Opatija 2021. Pobjednik opatijskog turnira je Giovanni Fonio (7. nositelj) rezultatom 2:0 (6:2 6:3). Dambrosio se do finala probio kroz 3 kola kvalifikacija, te pobjedom u polufinalu nad 1. nositeljem Francuzom Corentin Dennoly. Vrhunski tenis oba tenisača kroz dva sata susreta koji je prikazao svu ljepotu teniske igre.

– Jako sam sretan. iza mene su super mečevi i provedeno vrijeme. Vidio sam lijepa mjesta, Opatiju i Rovinj. Ovo mi je drugi dolazak na turnir Istarska rivijera, a s obzirom na to da je blizu Italije osjećao sam se kao kod kuće. Nadam se da ću nastaviti ovim putem, igrati dobar tenis i penjati se na ljestvici, kazao je pobjednik opatijskog djela turnira Giovanni Fonio.

U finalu parova susreli su se Amerikanci Martin Damm i Alex Rybakov, te slovensko-hrvatski par Matic Spes i Alen Rogić Hadžalić. Nakon 1:1 u setovima (7:6, 4:6), susret je odlučen u tie – breaku rezultatom 10:5 za Damma i Rybakova.

– Zaista je bilo impresivno. Kvaliteta natjecatelja je nevjerojatna bez obzira na kojoj se poziciji na ljestvici se nalaze i jako sam iznenađen viđenim. Finalisti su igrali sjajan tenis i zaslužuju biti u prvih 100. Organizacija je također bila dobra, imali smo sreće s vremenom, odnosno pet dana bez ijednog oblaka. Nadam se da ćemo naredne godine imati istu razinu turnira. Zaista sam svakodnevno uživao, igrači su se nadmetali, a tenis je bio odličan, istaknuo je legendarni Niki Pilić i pohvalio sjajnu organizaciju te izrazio zadovoljstvo da je sljedeće godine na rasporedu jubilarno 50. izdanje turnira.

Nakon Poreča i Rovinja, opatijski turni je treći u nizu. Nagradni fond iznosi 15 tisuća dolara. Pred kvalifikacije za naš turnir održane su u Poreču i to s preko 200 tenisača, od kojih se 64 izborilo za ulazak u kvalifikacije koje su održane u Opatiji. Njih osam izborilo je sudjelovanje u glavnom turniru od 32 tenisača.

– U Opatiji su ATP bodove osvojili samo naši igrači u parovima, jer se za to treba dobiti najmanje jedan meč u glavnom turniru. To su Roko Horvat, Admir Kalender, Alen Rogić Hadžalić, Borna Devald i Dino Prižmić. A u Rovinju su ATP bodove u singlu dobili Roko Horvat i Mili Poljičak. Osmodnevni turnir održan je bez gledalaca, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, ali uz live stream prijenos na službenim stranicama Istarske rivijere. Većinom lijepo vrijeme, uz malo povremene kišice za vrijem polu finala i finala, pratilo je turnir. Nadamo se da će se i dogodine održati jubilarna 50. Istarska rivijera u Opatiji, istaknuo je Miloš Vrenc, ispred opatijskog kluba.

Giovanni Fonio Pobjednik Turnira ITF 49. Istarska Rivijera Opatija 2021.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net