FOTO Glazbeni dani HRT-a 2019. otvoreni Gala koncertom Simfonijskog orkestra HRT-a @ Opatija

FOTO Glazbeni dani HRT-a 2019. otvoreni Gala koncertom Simfonijskog orkestra HRT-a @ Opatija

Foto: David Kurti / Foto Luigi

Program ‘Glazbenih dana’ nastavlja se večeras, 15. veljače u 20:05 sati, također u izravnim prijenosima na HTV1 i HR2, koncertom Jazz orkestra HRT-a s gostima. Na rasporedu su “Opatijske serenade, nova generacija“, pa će uz iskusne glazbenike – kao što su Elvis Stanić, Jacques Houdek, Nina Kraljić, Marko Tolja i Damir Kedžo, nastupiti i predstavnici novije generacije mladih glazbenih snaga – Antonela Doko, Marko Kutlić i Iva Gortan.

Opatija – Trodnevna glazbena svečanost “Glazbeni dani HRT-a 2019. – Opatija”, čija je kruna završni spektakl “Dora 2019” otvoreni su sinoć u Dvorani Gervais, gala koncertom Simfonijskog orkestra HRT-a.

Vltava, ulomak iz uvertire operete ‘Šišmiš’ Johana Straussa mlađeg, ‘Ples bakantica’ iz opere ‘Amfitrion’ Borisa Papandopula, ulomci iz ‘Romea i Julije’ Sergeja Prokofjeva te kolaž najpoznatijih tema klasične glazbe u Seletkovićevoj obradi za soliste i Simfonijski orkestar samo su neka od djela koja su sinoć izvedena pod ravnanjem maestra Roberta Farkasa, laureata Međunarodnog natjecanja mladih dirigenata koje nosi ime Lovre pl. Matačića. HRT-ovi simfoničarima sinoć se pridružila prvakinja Opere HNK u Rijeci, sopranistica međunarodnog ugleda Kristina Kolar te Ozren Grabarić, glumac koji je odnio pobjedu u prvoj sezoni HRT-ove emisije Maestro dok je program vodio Robert Ferlin, zaštitni znak Hrvatskog radija – Radio Rijeke i dobitnik Zlatnog Studija za Najbolji glas godine.

Program ‘Glazbenih dana’ nastavlja se večeras, 15. veljače u 20:05 sati, također u izravnim prijenosima na HTV1 i HR2, koncertom Jazz orkestra HRT-a s gostima. Na rasporedu su “Opatijske serenade, nova generacija“, pa će uz iskusne glazbenike – kao što su Elvis Stanić, Jacques Houdek, Nina Kraljić, Marko Tolja i Damir Kedžo, nastupiti i predstavnici novije generacije mladih glazbenih snaga – Antonela Doko, Marko Kutlić i Iva Gortan. Voditeljica druge večeri je Daniela Trbović, a scenarist legendarni Vojo Šiljak.

Za svoj najveći ovogodišnji spektakl izvan matičnih studija na Prisavlju, HRT je angažirao maksimalne i sve raspoložive tehničke resurse – pa će tako, primjerice, za izravan prijenos Dore iz opatijske dvorane Marino Cvetković, gdje će nastupiti 16 finalista Dore 2015., koristiti najmodernija HD reportažna kola s 10 kamera, dvije kamere s linkom, 2 male motion kamere, svu raspoloživu scensku tehniku, robotske sustave za kamere-autodolly, 2 krana, interaktivnu grafiku, lasere, dronove, kao i SNG kola s tri kamere za izravna uključenja iz Opatije u HRT-ove programske sadržaje. O zahtjevnosti prijenosa spektakla Dore iz Opatije govori i podatak kako će se samo u dvorani Marino Cvetković, koja će u subotu 16. veljače, ugostiti Doru 2019., koristiti ukupno 200 m2 led ekrana 2 i 4 mm razmaka dioda, uz najmoderniji 40 m2 led pod za projiciranje video materijala, a svu je opremu u Opatiju dopremilo dvadesetak kamiona i šlepera – jer je riječ o ukupno pedesetak tona scenske, zvučne, tv i tehničke opreme. Što se tiče ljudskih resursa, bit će angažirano oko 150 HRT-ovih djelatnika koji opslužuju sve segmente proizvodnje programa Dore 2019, odnosno tri izravna televizijska i radijska prijenosa, kao i sva uključenja i popratne emisije, poput primjerice emisija “Dobro jutro Hrvatska”, “Dobar dan Hrvatska” i “Dnevnik HTV-a” na HTV1 – ispred i iza kulisa Glazbenih dana HRT-a u Opatiji – kao i posebne emisije “Špica, riva, korzo”, koja će se u subotu na HTV2 u 12:43 emitirati uživo upravo iz Opatije.

Svi oni pružat će podršku popularnim HRT-ovim licima koje će gledatelji vidjeti na malim ekranima, a riječ je o voditeljima Dore 2019. – Mirku Fodoru, uz njegove dvije šarmantne suvoditeljice, Ivi Šulentić i Jeleni Glišić Lešić. O pobjedniku koji će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu 2019. u Izraelu odlučuju ocjenjivački sudovi smješteni u osam HRT-ovih centara, Dopisništvu Vukovar i u Zagrebu, te televizijski gledatelji svojim pozivima putem televotinga, odnosno SMS porukama. Ocjenjivački sudovi i publika pobjednika biraju u omjeru 50:50, a u slučaju izjednačenog rezultata, odlučujući će glas imati – publika. Doru će otvoriti Franka pjesmom Crazy, s kojom nas je lani predstavljala na Euroviziji, a izvest će još dvije svoje uspješnice. Zvijezda show programa bit će Vanna, koja nas je 2001. također uspješno predstavljala na Pjesmi Eurovizije sa skladbom “Strings of My Heart”.

U show programu, nakon što čujemo svih 16 natjecatelja, nastupit će Mia Negovetić, mlada i već vrlo uspješna pjevačica iza koje su zapažena gostovanja u Americi, te Dino Jelusić, uzdanik A strane i jedini naš pobjednik Dječjeg Eurosonga. Zajedno će izvesti medley Dorinih uspješnica u aranžmanu Olje Dešića. Udaraljkaški sastav Sudar Percussion izvest će skladbu Stardust Jean-Michela Jarrea i Armina van Buurena.

U finalnoj večeri nastupaju:
1. Vrijeme predaje – Bojan Jambrošić & Danijela Pintarić
2. Tell me – Jelena Bosančić
3. Nisam to što žele – Kim Verson
4. Ne postojim kad nisi tu – Jure Brkljača
5. Don’t give up – Beta Sudar
6. Tebi pripadam – Lea Mijatović
7. Back to that swing – Gelato sisters
8. Brutalero – Luka Nižetić
9. All i really want – Elis Lovrić
10. Indigo – Domenica
11. The dream – Roko
12. Redemption – Ema Gagro
13. Tek je počelo – Lidija Bačić Lille
14. Tower of babylon – Lorena
15. I believe in true love – Bernarda
16. In the shadows – Manntra

Glazbeni Dani HRT-a 2019. Otvoreni Gala Koncertom Simfonijskog Orkestra HRT-a @ Opatija

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!