FOTO Glazbeni dani HRT-a nastavljeni programom ‘Opatijske serenade, nova generacija’, večeras na rasporedu Dora

Večer u Gervaisu kako i priliči otvorio je Marko Tolja sa Serenadom Opatiji, a kako je proteklo druženje uz jazz orkestar HRT-a provjerite u velikoj fotogaleriji u nastavku…

Opatija – Manifestacija Glazbeni dani HRT-a nastavljena je sinoć programom ‘Opatijske serenade, nova generacija’, čime su nakon otvorenja uz klasičnu glazbu zaljubljenici u jazz i evergrine imali prilike poslušati brojne uspješnice koje su već odavno postale neizostavni glazbeni brojevi hrvatske pop pjesmarice.

Uz Jazz orkestar HRT-a koji je nastupio pod ravnanjem dirigenta Mirona Hausera, nastupili su i Elvis Stanić, Jacques Houdek, Nina Kraljić, Marko Tolja, Damir Kedžo, Antonela Doko, Marko Kutlić i Iva Gortan.

Voditelji druge večeri bili su Daniela Trbović i Frano Ridjan dok je na najzanimljivije detalje iz slavne povijesti opatijskih festivala pod kristalnim lusterima hotela Kvarner prisutnu publiku u Gerviasu i ispred malih ekrana podsjetio legendarni Vojo Šiljak.

Za svoj najveći ovogodišnji spektakl izvan matičnih studija na Prisavlju, koji je na rasporedu večeras u Sportskoj dvorani Marino Cvetković, HRT je angažirao maksimalne i sve raspoložive tehničke resurse – pa će tako, primjerice, za izravan prijenos Dore iz opatijske dvorane Marino Cvetković, gdje će nastupiti 16 finalista Dore 2015., koristiti najmodernija HD reportažna kola s 10 kamera, dvije kamere s linkom, 2 male motion kamere, svu raspoloživu scensku tehniku, robotske sustave za kamere-autodolly, 2 krana, interaktivnu grafiku, lasere, dronove, kao i SNG kola s tri kamere za izravna uključenja iz Opatije u HRT-ove programske sadržaje. O zahtjevnosti prijenosa spektakla Dore iz Opatije govori i podatak kako će se samo u dvorani Marino Cvetković, koja će u subotu 16. veljače, ugostiti Doru 2019., koristiti ukupno 200 m2 led ekrana 2 i 4 mm razmaka dioda, uz najmoderniji 40 m2 led pod za projiciranje video materijala, a svu je opremu u Opatiju dopremilo dvadesetak kamiona i šlepera – jer je riječ o ukupno pedesetak tona scenske, zvučne, tv i tehničke opreme.

Što se tiče ljudskih resursa, bit će angažirano oko 150 HRT-ovih djelatnika koji opslužuju sve segmente proizvodnje programa Dore 2019, odnosno tri izravna televizijska i radijska prijenosa, kao i sva uključenja i popratne emisije, poput primjerice emisija “Dobro jutro Hrvatska”, “Dobar dan Hrvatska” i “Dnevnik HTV-a” na HTV1 – ispred i iza kulisa Glazbenih dana HRT-a u Opatiji – kao i posebne emisije “Špica, riva, korzo”, koja će se u subotu na HTV2 u 12:43 emitirati uživo upravo iz Opatije.

Svi oni pružat će podršku popularnim HRT-ovim licima koje će gledatelji vidjeti na malim ekranima, a riječ je o voditeljima Dore 2019. – Mirku Fodoru, uz njegove dvije šarmantne suvoditeljice, Ivi Šulentić i Jeleni Glišić Lešić. O pobjedniku koji će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu 2019. u Izraelu odlučuju ocjenjivački sudovi smješteni u osam HRT-ovih centara, Dopisništvu Vukovar i u Zagrebu, te televizijski gledatelji svojim pozivima putem televotinga, odnosno SMS porukama. Ocjenjivački sudovi i publika pobjednika biraju u omjeru 50:50, a u slučaju izjednačenog rezultata, odlučujući će glas imati – publika. Doru će otvoriti Franka pjesmom Crazy, s kojom nas je lani predstavljala na Euroviziji, a izvest će još dvije svoje uspješnice. Zvijezda show programa bit će Vanna, koja nas je 2001. također uspješno predstavljala na Pjesmi Eurovizije sa skladbom “Strings of My Heart”.

U show programu, nakon što čujemo svih 16 natjecatelja, nastupit će Mia Negovetić, mlada i već vrlo uspješna pjevačica iza koje su zapažena gostovanja u Americi, te Dino Jelusić, uzdanik A strane i jedini naš pobjednik Dječjeg Eurosonga. Zajedno će izvesti medley Dorinih uspješnica u aranžmanu Olje Dešića. Udaraljkaški sastav Sudar Percussion izvest će skladbu Stardust Jean-Michela Jarrea i Armina van Buurena.

U finalnoj večeri nastupaju:

 1. Vrijeme predaje – Bojan Jambrošić & Danijela Pintarić
 2. Tell me – Jelena Bosančić
 3. Nisam to što žele – Kim Verson
 4. Ne postojim kad nisi tu – Jure Brkljača
 5. Don’t give up – Beta Sudar
 6. Tebi pripadam – Lea Mijatović
 7. Back to that swing – Gelato sisters
 8. Brutalero – Luka Nižetić
 9. All i really want – Elis Lovrić
 10. Indigo – Domenica
 11. The dream – Roko
 12. Redemption – Ema Gagro
 13. Tek je počelo – Lidija Bačić Lille
 14. Tower of babylon – Lorena
 15. I believe in true love – Bernarda
 16. In the shadows – Manntra

Glazbeni Dani HRT-a Nastavljeni Programom ‘Opatijske Serenade, Nova Generacija’, Večeras Na Rasporedu Dora

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank