FOTO: Glazbeni spektakl u opatijskoj dvorani – Mlađahni Roko s pjesmom The Dream osvojio Doru

U borbi za najbolju pjesmu dugo vremena dobro je kotirala i Labinjonka Elis Lovrić s pjesmom “All I Really Want” koja je dobila dobre ocjene žirija, ali su je glasovi publike zaobišli. 

Opatija – Roko i pjesma „The Dream“ pobjednici su hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije. Trodnevni spektakl Hrvatske radio televizije u Opatiji svoj je vrhunac doživio večeras izravnim prijenosom natjecanja Dora, putem kojeg je izabran hrvatski predstavnik na Eurosongu.

U opatijskoj dvorani Marino Cvetković čije su tribine ispunile brojne glazbene zvijezde, uglednici iz kulturnih, gospodarskih, političkih i sportskih krugova, ali i brojni građani Opatije, predstavilo se 16 izvođača, među kojima su pobjednike birali publika i stručni žiri.

Nastupili su Bojan Jambrošić & Danijela Pintarić s „Vrijeme predaje“, Jelena Bosančić s „Tell Me“, Kim Verson s „Nisam to što žele“, Jure Brkljača s „Ne postojim kada nisi tu“, Beta Sudar s „Don’t Give Up“, Lea Mijatović s „Tebi pripadam“, Gelato Sisters s „Back to That Swing“, Luka Nižetić i „Brutalero“, a naš kraj predstavljala je Labinjonka Elis Lovrić s pjesmom „All I Really Want“.

Domenica je otpjevala „Indigo“, Roko „The Dream“, Ema Gagro „Redemption“, a nekadašnja MIK-ovka Lidija Bačić poručila da „Tek je počelo“. U zadnjem bloku, ponovo na engleskom, nastupili su Lorena s „Tower of Babylon“, Bernarda s „I Belive In True Love“ te istarski metalci, Manntra s pjesmom „In the Shadows“.

Većina pjesama nije se uspjela izdvojiti iz „sivila prosjeka“, a iznimke su bile „retro“ Gelato Sisters, Luka Nižetić s duhovitim nastupom na izmišljenom jeziku, Elis Lovrić kao naša predstavnica sada globalno izrazito jakog „pokreta“ kantautorica te, naravno, Manntra čiji je nastup odskakao od svega što je moglo biti viđeno na Dori ne samo ove godine, nego i na svim dosadašnjim izdanjima.

Program je otvorila Franka Batelić, prošlogodišnja predstavnica Hrvatske na Eurosongu u Lisabonu. Izvela je svoju eurosongovsku pjesmu „Crazy“, i to na efektan način – preletjevši iz publike do pozornice na „ljuljački“. Prije Franke, nastupili su Sudar Percussion koji su drugu točku predstavili krajem večeri, a nakon svih natjecatelja, na dosadašnje pobjednice Dore podsjetili su Mia Negovetić i Dino Jelusić, dok je prije proglašenja pobjednika publiku zabavljala Vanna. Program su vodile Jelena Lešić, Iva Šulentić te Mirko Fodor.

Glazbeni Spektakl U Opatijskoj Dvorani – Mlađahni Roko S Pjesmom The Dream Osvojio Doru

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!