FOTO Gost predavač Emil Luštica maturantima prezentirao miksologiju i pripremu koktela @ Ugostiteljska škola

U nekoliko sati provedenih u kabinetu posluživanja, učenici su saznali mnogo o koktelima, egzotičnim začinima, pićima, načinima pripreme, čak su neki imali priliku i sami pripremiti koktel uz pomoć Luštice.

Opatija – Konobare maturante jučer je posjetio gost predavač Emil Luštica, koktel majstor i miksolog. Učenicima su prezentirana tri koktela, a jedan od njih pripremljen je kao prateće piće flambiranim palačinkama koje je dogotovio učenik Erik Lefler.  U nekoliko sati provedenih u kabinetu posluživanja, učenici su saznali mnogo o koktelima, egzotičnim začinima, pićima, načinima pripreme, čak su neki imali priliku i sami pripremiti koktel uz pomoć Luštice.

Zanimljivost ovog predavanja jest to što su učenici dobili zadatak prije predavanja pripremiti po dvije rečenice o Sergeju Aleksandroviču Jesenjinu, odnosno o njegovu životu. Kroz buran Jesenjinov život zanimljivo je prezentirana kreacija pod nazivom „Imaginism“, ali i cijela miksologija kao grana ugostiteljstva.

Luštica je učenicima ispričao ponešto o  svom „ugostiteljskom životu“, o ljubavi prema struci te zahvalnosti koju, i nakon gotovo 20 godina od završetka škole, osjeća prema svojim mentorima i nastavnicima. Mladim je konobarima savjetovao da se razvijaju u struci i da se njome s ljubavlju bave, jer po završetku srednje škole dobivaju svoju prvu „kulturnu baštinu“ – zanat.

Svi učenici 3.b razreda srdačno su se zahvalili predavaču te izrazili želju za ponovnim susretom i suradnjom u budućnosti, po završetku obrazovanja.

Gost Predavač Emil Luštica Maturantima Prezentirao Miksologiju I Pripremu Koktela @ Ugostiteljska škola

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!