FOTO: Gosti iz Trsta osvojili nogometni turnir za mlađe uzraste @ Mune

nogometni_turnir_mune_cup_2015

U susretu za prvo mjesto gosti iz Trsta bili su bolji od domaćina – 3:1 te su zasluženo ponijeli u klupske prostorije ASD ”Trieste calcio“ pehar za osvojeni turnir. Nekoliko fotografija koje smo snimili na turniru pogledajte na ovom linku

nogometni_turnir_mune_cup_2015_2

Mune – Na nogometnom terenu Crikvena draga jučer je održan sad već tradicionalni omladinski turnir za mlađe uzraste U-12 na kojem su odmjerile snage ekipe NK ”Rječine“, ASD ”Trieste calcio“, ”San Luigi calcio“ i domaćin NK ”Mune“.

Turnir je po krasnom jesenjem vremenu protekao u cjelodnevnom takmičenju mladih nogometaša i druženju njihovih roditelja te domaćina iz Muna. Natjecanje je započelo u jutarnjim satima kad su odigrane prve utakmice u kojima je ASD ”Trieste calcio“ pobijedio ”San Luigi calcio“ rezultatom 2:1, a NK ”Mune“ su bile bolje od NK ”Rječine“ rezultatom 2:0. Nakon zajedničkog ručka i druženja uz roštilj i osvježavajuća pića takmičara i njihovih pratitelja i roditelja, uslijedile su utakmice za konačan plasman na turniru. Pred tristotinjak gledatelja , u borbi za treće mjesto, nakon napete i neizvjesne utakmice slavili su mladi nogometaši ”San Luigi calcia“ rezultatom 3:2. U susretu za prvo mjesto gosti iz Trsta bili su bolji od domaćina – 3:1 te su zasluženo ponijeli u klupske prostorije ASD ”Trieste calcio“ pehar za osvojeni turnir.

nogometni_turnir_mune_cup_2015_1

Na kraju turnira proglašeni su i najbolji pojedinci: nagradu za najbojeg golmana dobio je Tambullini iz ”San Luigi calcia“, dok je Davide Fontabella iz ASD ”Trieste calcio“ ponio titulu najboljeg igrača. Titulu najboljeg stijelca ponio je igrač domaće ekipe NK ”Muna“ Luka Kosić.

Na kraju dana, uz zahvalu domaćinima za besprijekornu organizaciju takmičenja i iskazanu gostoljubivost, gostujuće ekipe su izrazile nadu da će se druženje ponoviti i slijedeće godine u istom ili u još i većem broju ekipa i posjetitelja.

Nekoliko fotografija koje smo snimili na turniru pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!