FOTO: Guslač na krovu otvorio Festival mjuzikla @ Ljetna pozornica

Sinoćnjim mjuziklom u produkciji HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke, u režiji Ozrena Prohića uz Bojana Šobera, Oliveru Baljak i Leonoru Surian u glavnim ulogama otvoreno je drugo izdanje Festivala mjuzikla.

Opatija – Guslač na krovu, jedan od najpoznatijih svjetskih mjuzikala, koji je svoju praizvedbu doživio 1964. godine, te predstavlja svojevrstan novi stil u skladanju ove glazbene forme sinoć je predstavljen i opatijskoj publici koja je u velikom broju pohodila Ljetnu pozornicu.

Nastao na temelju priča Sholoma Aleichema, mjuzikl tematizira židovsko selo u carističkoj Rusiji unutar kojega se 1905. godine događaju promjene. Vrijeme je to kad se način života radikalno mijenja, modernizacija ulazi u tradicionalni način seoskog života i ondje ostavlja posljedice vidljive na primjeru jedne obiteljske priče. Partitura u potpunosti odgovara svrsi priče, a sama radnja kreće od sentimentalnosti, ljubavi i odiše tradicionalnim humorom.

Festival mjuzikla nastavlja se u utorak, 26. lipnja, ”Krletkom” u produkciji satiričkog kazališta Kerempuh, a do njegova kraja publika će imati priliku vidjeti i ”Cabaret” kazališta Komedija, ”Producente” Pozorišta na Terazijama i ”Bend” Teatra Exit.

[nggallery id=263]

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!