FOTO: Hangar prepun uspomena – Brojni Matuljci proslavili 70 godina od osnutka AMD-a @ Matulji

amd_matulji_70_godina_obljetnica_2016_01

Predstavnici tri sportska kluba proizašla iz ove udruge osnovane prije sedam desetljeća potpisali su povelju o osnivanju saveza auto i moto sportova Matulja upravo pod tim imenom koje je obilježilo povijest automobilizma na matuljskom prostoru, ali i širem području. Nekoliko fotografija s jučerašnjeg druženja pogledajte na ovom linku

amd_matulji_70_godina_obljetnica_2016_3_01

Matulji – Prepuni matuljski Hangar, ispunjen ljubiteljima brzine i adrenalina, ali i lokalne sportske povijesti, svjedočio je sinoć emotivnom trenutku koji je slavnom imenu AMD-a Matulji vratio ”razlog za postojanje”.

Naime, predstavnici tri sportska kluba proizašla iz ove udruge osnovane prije sedam desetljeća potpisali su povelju o osnivanju saveza auto i moto sportova Matulja upravo pod tim imenom koje je obilježilo povijest automobilizma na matuljskom prostoru, ali i širem području.

Prvi članovi saveza tako će postati Auto klub Učka Sport, MCK Kvarner i MK Matulji Racing, čiji su predstavnici jučer zahvalili brojnim mještanima na izvrsnom odazivu, koji su prihvatili kao zalog za budućnost u kojem će ime AMD-a Matulji opet biti važno kao nekada.

amd_matulji_70_godina_obljetnica_2016_2_01

Potpisivanje povelje bio je vrhunac večeri posvećenoj povijesti AMD-a, na kojoj je obilježeno sedamdeset godina od osnutka matuljskog auto-moto društva. Voditelji večeri, Marijana Kalčić i Fredi Šaina, podsjetili su na događaje koji su obilježili to razdoblje, a svi prisutni mogli su ga se podsjetiti i uz izložbu ”rekvizita” iz tih ”dana ponosa i slave” – automobile, motocikle i slavljeničke pehare, ali i projekciju fotografija.
Sve to zabilježilo je i naše oko kamere, a više informacija o povijesti AMD-a Matulji možete pronaći u našoj prethodnoj objavi, dok nekoliko fotografija s jučerašnjeg druženja možete pogledajti na ovom linku

amd_matulji_70_godina_obljetnica_2016_1_01

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!