FOTO: Harmonija harmonike – Tradicionalni susret Z ramoniku po starinsku ispunio Pasjak glazbom

z_ramoniku_po_starinsku_pasjak_2015

Dodatan štimung, pored okupljanja najboljih glazbenika ”od Jadrana do Snežnika” i bogate ponude jela i pića, stvorio je nastup gostiju večeri, grupe Brkinski trio, uz koje je publiku zabavljao i Ansambel HIT. Veliku fotogaleriju koju samo snimili u Pasjaku pogledajte na ovom linku

z_ramoniku_po_starinsku_pasjak_2015_2

Pasjak – Deseci virtuoza na harmonici iz Hrvatske i Slovenije, ali i brojni oduševljeni slušatelji, stigli su jučer predvečer u Pasjak gdje je održano 8. izdanje tradicionalnog glazbenog događanja ”Z ramoniku po starinsku”. Susret glabenika i ljubitelja ”harmonija harmonike” na igralištu je ispunio svježu večer veselom glazbom uglavnom oslonjenom na etnografsku muzičku tradiciju pograničnih krajeva.

Specifičnost ovog susreta harmonikaša, za razliku od primjerice onih u Roču ili Kastvu, je da mnogi harmonikaši osim pojedinačno nastupaju i u duetu ili uz pratnju glazbenika na puhaćim instrumentima.

z_ramoniku_po_starinsku_pasjak_2015

Uz svirku brojnih harmonikaša, ali i ostalih instrumentalista, događanje u organizaciji KUD-a ”Danica”, Mjesnog odbora Pasjak i pod pokroviteljstvom Općine Matulji imalo je i svoj ”edukativni dio” – predstavljanje Harmonika Goti.

Dodatan štimung, pored okupljanja najboljih glazbenika ”od Jadrana do Snežnika” i bogate ponude jela i pića, stvorio je nastup gostiju večeri, grupe Brkinski trio, uz koje je publiku zabavljao i Ansambel HIT.

Veliku fotogaleriju koju samo snimili u Pasjaku pogledajte na ovom linku

Ivan Mellor / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!